kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
15 Mart 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

İş dünyasından pakete destek

14.03.2009
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Bşk. Rifat Hisarcıklıoğlu: Kararlar hemen hayata geçsin
Bu kriz sürecinde iç piyasayı canlandırma açısından önemli bir adım atıldı. Bu konuda alınan kararları destekliyor ve bir an önce bu kararların hayata geçirilmesini istiyoruz. Şirketlerimizi ayakta tutabilirsek Türkiye o zaman farklı bir noktada olacaktır. Seçimlerden sonra da bir bütün halinde hareket edilirse krizin üstesinden daha kolay gelineceğine inanıyoruz.

Zordaki diğer sektörlere de olmalı Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Ender Yorgancılar:
Sadece konut, beyaz eşya ve otomotivde geçici indirimler sağlandı. Bu geçici indirimlerin zor durumdaki diğer sektörleri de içermesinin daha faydalı olacak. Eksikleri olsa da iç talebi canlandırmaya yönelik bu tür tedbirler vakit kaybedilmeden açıklanmalı. Bu tür tedbirlerle piyasaların hareketlenmesi ve güven kazanması önem taşıyor. Sayın Başbakanımıza sanayicilerimiz adına teşekkür ederiz.


Nissan Otomotiv Genel Müdür Yardımcısı İlkim Sancaktaroğlu: Otomotivin kurtuluşu iç pazarda canlanmaya bağlı
NİSSAN Otomotiv Genel Müdür Yardımcısı İlkim Sancaktaroğlu, Türkiye'de otomobil sektöründe geçen yıla göre daralma olduğunu belirterek, otomotiv sektörünün kurtuluşunun iç pazarın canlanmasına bağlı olduğunu bildirdi. Türkiye'de 100 bin araçlık stok bulunduğunu belirten Sancaktaroğlu, "Stok bittiğinde otomobilde zam kaçınılmaz olacaktır. Çünkü şu andaki otomobillerin fiyatı, euro 1.80 TL'ye göre belirlendi. Halbuki şimdi euro 2.20 oldu" dedi. Sancaktaroğlu, durumun devamı halinde işsizliğin artacağını, bazı fabrikaların süreli olarak kapanabileceğini bildirdi.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Murat Yalçıntaş:
Nokta atışları nefes aldıracak
ALINAN önlemler, hükümetin krizi son derece doğru okuduğunu gösteriyor; güven veriyor. İç talebin canlandırılmasına yönelik önemli nokta atışları yapıldı. Verilebilecek bütçe açığı, sanayi üretiminin yüzde 21,3 gerilediği ve morallerin bozulduğu bir ortamda, katlanılması gereken bir maliyet. Bankalar ile firmalar arasında aracı rolü oynayacak mekanizma oluşturulmalı, indirimler süresi uzamalı.