kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
15 Mart 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

'Diğerleri turist gibi seyahat yapar, gider'

Recai KÖMÜR
14.03.2009
Kağıthane-Piyalepaşa Tüneli ile Sütlüce Kongre ve Kültür Merkezi'nin açılışını yaparken "Biz Ferhat'ız siz Şirin" diyen Erdoğan, "Biz dağları dele dele bu medeniyet yolculuğunda yürüyeceğiz" dedi..
İstanbul'da Kağıthane-Piyalepaşa Tüneli ile Sütlüce Kongre ve Kültür Merkezi'nin açılışını yapan Başbakan Tayyip Erdoğan, son 5 yılda büyük organizasyonlar gerçekleştirdiklerini belirterek, "Biz Ferhat'ız, siz de Şirin'siniz. Biz dağları dele dele bu medeniyet yolculuğunda yürüyoruz, yürüyeceğiz. Onlar da arkadan bol bol dedikodu ürete dursunlar" dedi. Sütlüce Kongre ve Kültür Merkezi diye anılan Haliç Kongre Merkezi'nin, "5. Dünya Su Forumu" ile birlikte açılışının yapılacağını belirten Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

'HEDEF KOYDUK'
"Biz İstanbul için bir hedef koyduk. Dedik ki 'İstanbul'u kongre ve kültür turizminin, ticaret ve finansın merkezi haline getireceğiz.' Sadece son 5 yılda bu hedefimiz doğrultusunda büyük organizasyonlar gerçekleştirdik. Fakat bunu hazmedemeyenler, çekemeyenler var. Birinci köprü yapılırken, ikinci köprüyü yaparken çekemeyenler hangi zihniyetse, dün hızlı trenin açılışını yaptık, çekemeyenler hangi zihniyetse, bunu çekemeyenler de aynı zihniyet. Biz Ferhat'ız, siz de Şirin'siniz. Biz dağları dele dele bu medeniyet yolculuğunda yürüyoruz, yürüyeceğiz. Onlar da arkadan bol bol dedikodu ürete dursunlar." Konuşmasında zaman zaman muhalefete de yüklenen Erdoğan, CHP'li Kemal Kılıçdaroğlu'nun İstanbul'da kaybolmasına atıfta bulunarak, "Şimdi çıkmış birileri İstanbul'da adres bilmiyor. Kendisi İstanbul'da yaşamadı. Benim İstanbullu vatandaşım İstanbul'u bu tür insanlara teslim eder mi? Mümkün değil. Sadece turistik bir seyahatten sonra tekrar Ankara'daki görevine döner. Başka bir şey olmaz" dedi. Açılışın ardından Erdoğan, makam aracının direksiyonuna geçerek tüneldeki ilk yolculuğu gerçekleştirdi.