kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
14 Mart 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Erdoğan ve Baykal aynı gün İstanbul'da

Şenol ATEŞ ANKARA
14.03.2009
Erdoğan ve Baykal, Ankara'da 21 Mart'ta aynı saatte farklı meydanlarda, İstanbul'da 22 Mart'ta 3 saat arayla aynı meydanda miting düzenleyecek..
Yerel seçim maratonunda miting sayısı açısından ezici üstünlüğü bulunan AK Parti lideri ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile ezeli rakibi CHP lideri Deniz Baykal, 21 ve 22 Mart'ta üst üste büyük kapışmaya girecek. İki lider 21 Mart'ta Ankara'da iki farklı meydanda ancak aynı saatte miting yaparken, 22 Mart'ta İstanbul'da Kazlıçeşme meydanında 3 saat arayla seçmenlerine seslenecek. DTP'li kadınlar da 21 Mart'ta Kurtuluş'da nevruz kutlaması yapacak. 1994'ten beri İstanbul'un göbeğinde hiç büyük bir miting düzenlemeyen CHP, 14 yıl aradan sonra İstanbul'da AK Parti ile aynı gün, aynı meydanda miting yapmak için başvurdu. Başvuruyu değerlendiren İstanbul Valiliği Kazlıçeşme Meydanı'nı 22 Mart Pazar günü saat 12.00'de AKP'nin, saat 15.00'te de CHP'nin kullanımına açtı. CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, "İstanbul'da kimin önde olduğunu bu mitingler tüm Türkiye'ye ispatlayacaklar" dedi. CHP, 2002'de Pendik'te, 2007 seçimlerinde de Tuzla'da miting yapmıştı.

NEVRUZ MİTİNGLERİ
21 Mart Nevruz Bayramı'nda başkentte yapılacak mitingler için Ankara Valiliği AK Parti'ye Sıhhiye'yi, CHP'ye Köşk seçimleri öncesinde Cumhuriyet mitinglerinin merkezi haline gelen Tandoğan Meydanı'nı verdi. Her iki miting de saat 15.00'te başlayacak. İki parti ve iki liderin yanı sıra, mitinglerdeki kalabalıklar, Ankara'da başkanlık için büyük çekişme içinde olan AKP'nin adayı Melih Gökçek ile CHP'nin adayı Murat Karayalçın'ın prestijleri için de önem taşıyor. Bu arada Baykal'dan DSP'li il belediye başkanlarına üstü örtülü destek geldi. Baykal, DSP'li başkanların bulunduğu Eskişehir ve Ordu'da miting yapmama kararı aldı. Baykal'ın DSP'nin Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ile Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun'la ilgili olarak yakın çevresine "Biz bu iki ismin de adayımız olmasını istedik, ancak reddedildi. Bu iki ile giderek kimi kötüleyeceğiz, kötülemekle AKP'nin ekmeğine mi yağ süreceğiz. Biz adaylarımızı çıkardık. Ancak miting düzenleyerek kardeş parti dediğimiz DSP'yi zora sokmayız" dediği belirtildi.