kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
12 Mart 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Mehmetçiğe görüntülü mesaj

AA
Giriş Saati : 12.03.2009 17:59
Güncelleme : 12.03.2009 21:47
Yeni Haber
Aden Körfezi'nde görev yapan TCG Giresun firkateyni personeli, ailelerinden gelen görüntülü mesajları görünce duygulu anlar yaşadı...
Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Metin Ataç, harekat bölgesinde TCG Giresun firkateynine gerçekleştirdiği ziyarette, gemi personelinin ailelerinin yazdığı mektupları, çocuklarının çizdiği resimleri ve videoya çekilmiş görüntülerini getirdi.

Komutanın bu hediyesiyle morali yükselen gemi personeli, subay, astsubay ve er gazinolarında kendilerine ailelerince gönderilen mesajları izledi.

ADEN KÖRFEZİ'NDEKİ GİRESUN FIRKATEYNİ'NDEN FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

Kızı Şensu'nun mesajını arkadaşlarıyla izleyen Gemi Kıdemli Astsubayı Başçavuş Mustafa Kalçın, ''Kızımı izledim. Dediği gibi az kaldı. Görevi en iyi şekilde başarıp, tekrar kavuşacağız. Gözüm hiçbir zaman arkada değil kızım. Annene ve küçük kız kardeşine iyi bakmanı diliyorum. Beni merak etmeyin. Ben de sizi merak etmiyorum'' dedi.

Ana Makine Kıdemli Astsubayı Başçavuş Tugay Dönmezer de kızı Deniz ve eşi Şeyda Dönmezer'in kendisine gönderdikleri mesaj üzerine, ''Evimizden binlerce mil uzaktayız. Bütün personel eşlerini Deniz Kuvvetleri Komutanımızın getirdiği CD'de gördü. Gerçekten personele moral verici, motivasyon artırıcı bir olay. Hint Okyanusu'nda bu görüntüleri izlemek bizi mutlu etti. Ailelerimiz bizi iyi bir şekilde gönderdi. Biz de çok daha iyi bir şekilde döneceğiz'' diye konuştu.

Uydu telefonu aracılığıyla da aileleriyle görüşebildiklerini aktaran Başçavuş Dönmezer, ''Seslerini duymak bile bizim için yeterli oluyor'' dedi.

GEMİ PERSONELİ 24 SAAT GÖREV BAŞINDA

Hint Okyanusu'nun zorlu şartlarında 24 saat görev başında bulunan gemi personeli, moral ve motivasyonuyla da göz doldurdu.

Gemi köprü üstünde görev yapan Deniz Üsteğmen Murat Güz, bu özel görevde, Türk bayrağını anavatana binlerce mil uzakta dalgalandırmaktan duydukları gururu ifade ederek, ''Binlerce mil uzakta atalarımızın yüzlerce yıl bayrağımızı dalgalandırdığı bu denizlerde Türk bayrağını dalgalandırmak bizim için bir onur. Elimizden gelen her şeyi yapmak için tüm gemi personeli olarak azimle çalışıyoruz. Burada aynı zamanda ailelerimizi de temsil ediyoruz'' diye konuştu.

Teğmen Batur Hızlı ise Hint Okyanusu'nda görev yapmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek, ''Ailelerimize ve dostlarımıza sesleniyorum, Bizi merak etmeyin, gözleriniz arkada kalmasın'' dedi.

Yine köprü üstünde görev yapan Başçavuş Umut Günaydın da deniz haydutlarıyla mücadelede Türkiye'yi en iyi şekilde temsil ettiklerini ifade ederek, ''Ailelerimiz bizi merak etmesin. Biz iyiyiz. Her şey yolunda'' mesajını gönderdi.

SAT tim komutanı Yüzbaşı Ertan Kahya da yüzyıllar sonra tekrar Hint Okyanusu'nda Türk bayrağını dalgalandırdıkları için gurur duyduklarını vurgulayarak, ''Ailelerimizi özlüyoruz ama merak edilecek bir şey yok. Bizim görevimiz bu. Özlemlerin olması da güzel bir şey. Gemimiz son derece modern. Hepimiz rahatız. Sağlığımız iyi'' diye konuştu.

SAT Astsubay Özgür Gülenç ise Aden Körfezi'nde görev yapmaktan Türk askeri olarak mutlu olduğunu belirterek, ''Ailemiz bizi merak etmesin. Buradan onlara sevgilerimizi gönderiyoruz. Kimsenin gözü arkada kalmasın'' dedi.