Pizzada son trend: Sebzeli
İLİŞKİLİ HABERLER
Pizzada son trend: Sebzeli
- Pizzanın trendleri var mı? Bu yıl tonbalıklı modaydı da gelecek yıl sucuklu gibi...
- Balıklı pizza trendi bitiyor. Onun yerine daha çok sebze kullanılıyor. Ama hâlâ güney İtalya'da balıklı pizzalar yeniyor. Ama en lüks restoranlarda bile en fazla klasik pizza olan margarita satılıyor. Dört peynirli de oldukça rağbet görüyor.
- Dünyadaki yemek trendlerinden de biraz bahsetsek...
- Makarna yükselişte diyebilirim. Eskiden makarna yemek zahmetli bir işti. Oysa şimdi herkes ne kadar yapımı kolay bir yemek olduğunu biliyor.
- İtalyanlar neden makarnayı az pişmiş yiyorlar?
- Çünkü makarnanın içinde maya yoktur. Mayası olmadığı için hem daha iyi hazmedilir hem de suyu daha iyi emer. Bu yüzden de çok fazla pişirmeye gerek yok. Çok pişirirseniz üzerine dökeceğiniz sosu ememez. Yediğiniz zaman da az pişmiş makarna, midenin içindeki gazları daha iyi emer, böylelikle de hazmı kolaylaştırır. Hem yemesi keyifli hem de hazmı kolay, başka ne istiyorsunuz ki!
İLİŞKİLİ HABERLER
Pizzada son trend: Sebzeli
Yayın tarihi: 22 Şubat 2009, Pazar
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2009/02/22/pz/haber,AB45E3B1F7854FC5AC15ED98F69ACE5F.html
Tüm hakları saklıdır.