kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
22 Şubat 2009, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat

Macaron nedir?

17.01.2009
* Macaron adı, İtalyanca "iyi ve ince hamur" anlamına gelen maccherone'den geliyor.

* Macaron'un ilk kez 1700'lü yıllarda İtalya'da Medici Ailesi'nin aşçıları tarafından yapıldığı, ardından da rahibeler aracılığıyla Fransa'ya getirildiği söyleniyor.

* Macaron'un ilk tohumlarının 18. yy'da kuzeydoğu Fransa'nın Nancy şehrinde atıldığı da söylentiler arasında.

* Paris'in en meşhur pastanelerinden Laduree'nin sahibinin kuzeni Pierre Desfontaines tarafından bugünkü popüler formuna kavuşturuluyor.

* Macaron, kostüm dalında Oscar ödülü kazanan, Sofia Coppola'nın yönettiği 2006 yapımı Marie Antoinette filminde de rol almış bir lezzet.

* Macaron buzdolabında 3-6 derecede saklanarak 10 güne kadar taze şekilde muhafaza edilebiliyor.