kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
17 Şubat 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Umuda kulaç attı

Şirvan BEKTAŞ İZMİR-SABAH
16.02.2009
İzmir'de Nihal Özgülşen'in seyyar satıcılıkla büyüttüğü 11 yaşındaki kızı Dila, yüzme şampiyonasında Türkiye 4.'lüğünü elde etti..
İzmir'de, Dila'nın müthiş başarısı parmak ısırtıyor... 37 yaşındaki Nihal Özgülşen'in seyyar satıcılıkla büyüttüğü 11 yaşındaki kızı Dila, katıldığı yüzme şampiyonasında Türkiye 4'üncülüğünü elde etti. İzmirli Nihal Özgülşen 1989'da görücü usulüyle İbrahim Darıcı ile evlendi. Uğur ve Dila isimli 2 çocuğu olan Özgülşen, 2000'de eşinden ayrıldı. İlkokul mezunu olan ve bir mesleği bulunmayan genç kadın, iki çocuğuna bakabilmek için işportacılık yapmaya başladı. Eşinden ayrıldığında henüz 2 yaşında olan kızı Dila, işporta tezgâhlarının kenarında uyuyarak zor şartlar altında büyüdü.

ANTRENÖRLER KEŞFETTİ
Nihal Özgülşen, kızı Dila'yı 8 yaşında Gençlik ve Spor il Müdürlüğü'nün açtığı yüzme kursuna yolladı. Antrenörler tarafından burada keşfedilen Dila, yüzme sporuna profesyonel olarak başladı. Dila, 2.5 yıl boyunca girdiği yüzme yarışlarında 14'ü altın olmak üzere 26 madalya kazandı. Milli takımın düzenlediği Minik Olimpik Kulaçlar Kampı'na seçilen Küçük Dila, geçtiğimiz ocak ayında Türkiye Federasyon Yüzme Yarışları'nda da 4'üncülüğü kazandı. Şimdi önümüzdeki 23 Nisan'da gerçekleşecek Türkiye Federasyonu'nun hazırladığı yüzme şampiyonasına hazırlanan Dila, en büyük hayalinin gelecekte olimpiyatlarda Türkiye'yi temsil etmek olduğunu söyledi.

'EVLADINIZDAN VAZGEÇMEYİN'
Anne Nihal Özgülşen, Dila ile gurur duyduğunu belirterek, "Kızım, hayatımda azmin zaferinin simgesidir. İsteyince her şeyin olabileceğini gösteriyor. Benim gibi zor şartlar altında çocuk yetiştiren anneler çocuklarından hiç bir zaman vazgeçmesin. Hep Dila için 'keşke daha fazlasını yapabilsem' diyorum" diye konuştu.
Haberin fotoğrafları