kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
17 Şubat 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Falcılık resmi meslek oldu

Giriş Saati : 17.02.2009 16:00
Güncelleme : 17.02.2009 22:31
Yeni Haber
Rusya'da vergisini ödeyen falcılara şirket olma statüsü verildi...
Rus Komsomolskaya Pravda gazetesine göre, 1 Ocak 2009 tarihinden itibaren Rusya'da falcılık resmi meslek oldu. Rusya Ekonomik ve Kalkınma Bakanlığı Yuliya Rıbalçenko, ülkede falcılığın resmi meslek yapılmasının şaşırtcı bir tarafı olmadığını savundu. Rıbalçenko, "Bizde falcılığı yasaklayan kanun yok. Ülkemizde ise falcı ve büyücülerin verdikleri hizmetler var." dedi.

Rus uzmanlar bundan böyle falcıların artık işadamı olarak faaliyet gösterecek olmalarını eleştiriyor. Svoy Yurist isimli hukuk şirketi uzmanı Viktoriya Klunduk konuyla ilgili görüşlerini şöyle değerlendirdi: "Şimdi vasıflı kişiler olarak falcılar işadamları gibi firmalarını kaydedebilecek ve büyü bozma işlemleri için fiyat listesi çıkaracaklar. Eskiden falcıların resmi faaliyet göstermeleri için şansları yoktu, çünkü resmi olarak 'falcı hizmetleri' diye bir şey yoktu."

RUSYA'DA FALCILIK ÇOK YAYGIN

Günümüzde Rusya'da falcılık çok yaygın. Bulvar gazetelerinde ve hatta televizyon kanallarında falcılık yapan kişilerin reklam ve hizmetleri tanıtılıyor. Rus tarihinde de ünlü çarların falcılıktan yararlandığı biliniyor. Çar İvan Grozni, ya da Türkçe adıyla Korkunç İvan'ın büyücülüğü ve falcılığı çok sevdiği kaydediliyor. Hatta, gelecekteki politik olayları öngörebilmek için falcılardan yararlandığı biliniyor.

Rus tarihçilerine göre, eski Sovyet diktatörü Jozef Stalin'in de fal ve büyücülerden yararlanıyordu. Rusya eski Devlet Başkanı Boris Yeltsin de özel bir uzay falcısı sayılan General Georgiy Rogozin'i hep yanında bulundururdu. Uzun yıllar eski Sovyet gizli servisi KGB'de çalışan General Rogozin, hangi şoförün tercih edileceğini ve günlük koruma sayısının belirlenmesinden sorumlu idi.

CİHAN