kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
15 Şubat 2009, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat

Pizzada son trend: Sebzeli

02.01.2009
İLİŞKİLİ HABERLER
Pizzada son trend: Sebzeli
- Pizzanın trendleri var mı? Bu yıl tonbalıklı modaydı da gelecek yıl sucuklu gibi...
- Balıklı pizza trendi bitiyor. Onun yerine daha çok sebze kullanılıyor. Ama hâlâ güney İtalya'da balıklı pizzalar yeniyor. Ama en lüks restoranlarda bile en fazla klasik pizza olan margarita satılıyor. Dört peynirli de oldukça rağbet görüyor.

- Dünyadaki yemek trendlerinden de biraz bahsetsek...
- Makarna yükselişte diyebilirim. Eskiden makarna yemek zahmetli bir işti. Oysa şimdi herkes ne kadar yapımı kolay bir yemek olduğunu biliyor.

- İtalyanlar neden makarnayı az pişmiş yiyorlar?
- Çünkü makarnanın içinde maya yoktur. Mayası olmadığı için hem daha iyi hazmedilir hem de suyu daha iyi emer. Bu yüzden de çok fazla pişirmeye gerek yok. Çok pişirirseniz üzerine dökeceğiniz sosu ememez. Yediğiniz zaman da az pişmiş makarna, midenin içindeki gazları daha iyi emer, böylelikle de hazmı kolaylaştırır. Hem yemesi keyifli hem de hazmı kolay, başka ne istiyorsunuz ki!