kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
6 Şubat 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Antisemitizme karşı imza kampanyası

Erdinç ERGENÇ
06.02.2009
Aydınlar Musevi Türk vatandaşlarına yönelik artan antisemitizme karşı imza kampanyası başlattı. Aralarında Halil Berktay, Pınar Selek gibi isimlerin olduğu 250 aydın Yahudi düşmanlığına "Dur" dedi..
İsrail saldırılarını kınıyoruz. Ama, savaştan da tüm Yahudileri sorumlu tutmuyoruz" diyerek bir araya gelen 250 aydın, Musevi Türk vatandaşlarına yönelik artan antisemitizme karşı imza kampanyası başlattı. Aralarında Ahmet Çakmak, Büşra Ersanlı, Fethiye Çetin, Gencay Gürsoy, Halil Berktay, Pınar Selek, Tilbe Saran ve Nur Sürer gibi isimlerin olduğu 250 imzacının antisemitizme "Dur" demek amacıyla açtığı imza kampanyasının metni şöyle: "Bugün dünyanın her yerinde olduğu gibi İsrail'de de savaşa "DUR" diyen on binlerce insanla birlikte biz de katliamın sona ermesi ve Filistin topraklarında kalıcı barış ortamının sağlanmasını talep ediyoruz. Halkların birbirine karşı kışkırtılmasından çıkarı olanların kurdukları askeri ittifaklara derhal son verilmesini istiyoruz. Aynı zamanda Türkiye'de yükselen Yahudi düşmanlığını bilerek veya bilmeyerek destekleyen, sürdüren tüm resmi ya da sivil kişi ve kuruluşlara da 'DUR' diyor, tüm Yahudileri İsrail'in saldırganlığından sorumlu tutmanın ırkçılık olduğunu hatırlatıyoruz."

NE DEDİLER?
* Silviyo Ovadya (Türk Musevi Cemaati Başkanı):
Özellikle Ortadoğu'da savaşların olduğu dönemlerde bir Yahudi aleyhtarlığı oluşuyor. Başbakan ve Cumhurbaşkanı'nın açıklamaları bu ortamda inanılmaz olumlu etkiler yarattı.
* Rifat Bali (Araştırmacı Yazar): Türkiye'de antisemitizm elbette var. Şimdi daha görünür oldu diyebiliriz. Başbakan ve Cumhurbaşkanı'nın açıklamaları köpüren dalgayı sakinleştirmeye ve Yahudi vatandaşların tedirginliğini gidermeye yönelik beyanatlar. Münferit hadiseler bile 'saldırı altında bulunan azınlık psikolojisi' içinde tedirginliği artırıyor.