kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
6 Şubat 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Haber turu

06.02.2009
KordSA, Asya'da yeni fırsatlar peşinde
Sabancı Holding şirketlerinden, kord bezi üreticisi KordSA Global'in CEO'su Mehmet Pekarun, sektörde çok hareketli bir dönem yaşandığını, sektör lideri olarak dinamiklerle yakından ilgilendiklerini belirtti. Pekarun "Alıma gireceksek Asya'da bir fırsat olmalı ve yeni teknoloji getirecek bir firma olmalı'' dedi. Pekarun KordSA'nın 2008 cirosunun 1 milyar dolarlık hedefe karşın 900 milyon dolar civarında kapandığının tahmin edildiğini söyledi.

TMSF, Toprak için yasal yola başvuruyor
Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) borcunu ödemek istemeyen, daha önce imza attığı borçları dahi inkâra kalkışan bazı batık banka patronlarının kurumu yıpratma stratejisi geliştirdiklerini söyledi. TMSF Basın Halkla İlişkiler Müdürü Yusuf Adıgüzel imzasıyla yapılan açıklamada, Toprak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Halis Toprak'ın TMSF Başkanı Ahmet Ertürk'e yönelik olarak ağır itham ve iftiralarda bulunduğunu belirtti. Toprak'ın gazete ilanlarındaki ithamlarının gerçek dışı olduğu belirtilen açıklamada iftira, hakaret ve ithamlarla ilgili olarak TMSF ve Ertürk'ün yasal yollara başvurduğu belirtildi.

'Bize de turist gelmezse dünyada turizm durur'
Geçtiğimiz yıl dünya turizminin önemli sivil toplum kuruluşlarından SKAL International'ın dünya başkanlığına turizmci Hülya Aslantaş'ın seçilmesinin ardından birliğin yeni başkan sıfatıyla ilk toplantısı İstanbul'da yapıldı. Dünyadan turizm profesyonellerinin katıldığı toplantıda konuşan Aslantaş, dünyanın içinde bulunduğu ekonomik krize gönderme yaparak "Tüm dünya son dakika rezervasyonlarına kilitlendi. Bize de turist gelmezse dünyada turizm durur. Ancak biz bu krizi atlatırız sanıyorum" dedi.