kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
6 Şubat 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Koç Holding CEO'su Bülent Bulgurlu "Stratejimizi başarıyla tatbik ettiğimizi teyit eden araştırmalar geleceğe daha da güvenle bakmamızı sağlıyor" dedi.

Koç Holding dünyaya meydan okuyan 100 şirketten biri oldu

06.02.2009
Koç Holding, Boston Consulting Group'un "Hızlı Gelişen Ekonomilerde Dünyaya Meydan Okuyan 100 Şirket" araştırmasında bir kez daha ilk 100 şirket arasına girdi..
Dünyanın önde gelen danışmanlık firmalarından Boston Consulting Group (BCG)'un her yıl düzenlediği 'Hızlı Gelişen Ekonomilerde Dünyaya Meydan Okuyan 100 Şirket' listesinde Koç Holding geçen yıl olduğu gibi bu yıl da yer aldı. Koç Holding'ten yapılan açıklamada şirketin listeye girmesinde global lider olma konusundaki kararlılığının önemli bir faktör olarak gösterildiği kaydedildi. Araştırmada, ilk 100'e giren şirketlerin uluslararası ortaklıkları ve global bakış açısına sahip yönetim ekipleriyle de öne çıktıkları vurgulandı.

'BAŞARIMIZIN TEYİDİ'
Koç Holding CEO'su Bülent Bulgurlu "Bu araştırmada her yıl ilk 100 arasına girmemiz, küresel vizyonumuz ve verimlilik odaklı büyüme stratejimizin başarısını ortaya koymaktadır. Biz Koç Holding olarak küresel bir güç olarak konumlandık, tüm adımlarımızı da bu çerçevede atıyoruz. Nitekim, yapılan araştırmalar da bir anlamda bu stratejimizi başarıyla tatbik ettiğimizi teyit ediyor. Geleceğe daha da güvenle bakmamızı sağlıyor" dedi. 14 ülkeden 100 şirketin yer aldığı araştırmada şirketlerin global anlamda liderlik statüsüne yükselmesinde ve global izler bırakmalarında etkili olan stratejileri incelendi. Şirketlerin global kriz karşısında geçirdikleri değişimler ve büyüme performansları değerlendirildi. Raporda, meydan okuyan firmaların çıkış süreçlerinin henüz başında oldukları da vurgulandı.