kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
4 Şubat 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

CHP, Atatürk'ün yanına kendi heykelini diktiren başkanı tekrar aday göstermedi

İHA
Giriş Saati : 04.02.2009 16:01
Güncelleme : 04.02.2009 20:14
Yeni Haber
CHP, Atatürk'ün yanına kendisinin ve eşinin heykelini diktiren İzmir'in Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur'u yeni dönem için aday göstermedi.

CHP Torbalı İlçe Başkanı Ertan Çelik, Atatürk heykelinin yanına kendisinin ve eşinin heykellerini koyan CHP'li Belediye Başkanı Ramazan İsmail Uygur'un isminin bizzat Deniz Baykal tarafından onaylanmadığını ve partisi CHP tarafından tekrar aday gösterilmediğini iddia etti. Çelik, Uygur'un isminin bizzat Genel Başkan Deniz Baykal tarafından değiştirildiğini söyledi. Merak edilen süreç hakkında bilgi veren Çelik, "Aday ismi açıklanmadan önceki günün akşamında Sayın Baykal ve 4 MYK üyesi bir araya geliyor.

Baykal'ın daha toplantıya başlar başlamaz ilk sözü, 'Arkadaşlar Torbalı adayını değiştiriyoruz' oluyor ve Dr. İbrahim Öz ismini açıklıyor. Bunun üzerine itiraz edenlere de 'Profesyonel düşünün, partili zaten oy verecektir' diyor. Biz de ertesi gün öğrendik. Sürpriz oldu" dedi.
İzmir'in Torbalı İlçe Belediye Başkanı İsmail Uygur, 2006 yılında 30 Ağustos Zafer Bayramı törenlerinde yeni yapılan meydanın ve Atatürk heykelinin açılışıyla gündeme gelmişti. Açılışta, yeni Atatürk heykelinin sağ ve solunda ellerinde meşale ve bayrakla Belediye Başkanı Ramazan İsmail Uygur ve eşinin heykeli ortaya çıkmıştı. İlçe siyasilerinden ve halktan sert tepkiler gelirken, Uygur hakkında soruşturma açılmıştı. Daha sonra Uygur, kendi heykelini Atatürk heykelinin yanından gece yarısı kaldırtmıştı.