kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
4 Şubat 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Türk öğrencilerden büyük başarı

Giriş Saati : 28.01.2009 12:16
Ericsson ve Sun Microsystems'ın yeni nesil mobil ve internet multimedya servislerinin oluşturulmasına ve yaratıcı fikirlere destek vermek amacıyla gerçekleştirdiği uluslararası Sun-Ericsson Uygulama Yarışması sonuçlandı.

Dünyadaki 7 milyon Java geliştiricisine açık olan yarışmada Türkiye'den iki öğrenci grubu geliştirdikleri IP Multimedia Subsystem (IMS) tabanlı uygulamalarla ikincilik ve üçüncülük ödüllerini kazandı.

İkincilik ödülünü kazanan Pınar Sağlam'ın geliştirdiği WeRing uygulaması, çağrı kurulması esnasında klasik çalma sesi yerine, multimedya (ses, video, mesaj, oyun) içeriğinin arayan kişiye, aranan kişinin tercihleri yönünde uygulanmasını kapsıyor. Barış Yanar'a üçüncülüğü kazandıran Distinctive Ringing projesi ise, çağrı kurulması esnasında aranan cihaz üzerinde kayıtlı birden fazla kişi olması durumunda ve/veya ulaşılmak istenen kişinin isteklerine göre ayırt edici imkanlar (zaman, tarih, tercihli kişi listesi ile farklılaştırılmış ses, video, tekst iletimi) sunulmasını sağlıyor.

2007-2008 eğitim döneminde başlatılan Ericsson Crea Academy kapsamında eğitim gören öğrenciler burs desteğinin yanı sıra, IMS de dahil olmak üzere birçok sektörel konuda eğitimler, yerel ve uluslararası staj desteği, Ericsson'un teknik bilgi ve belgelerine erişim hakkı ile bir yıllık sürecin ardından yapılacak değerlendirme sonucunda Ericsson bünyesinde iş imkanına sahip oluyor. Aynı zamanda Ericsson'un dünyadaki sayılı IMS Uzman Merkezlerinden biri olan İstanbul'daki merkezinde, gerek Crea Academy öğrencileri gerekse Ericsson İş Ortakları uygulama geliştirme ve test olanaklarından faydalanabiliyor.

Katılımcılar şu anda tüm uygulama geliştiricilere ücretsiz olarak sunulan Ericsson Service Development Studio (SDS) kullanarak yarışmaya katıldı. SDS, IMS tabanlı uygulamaların uçtan uca geliştirme ve testinin yapılmasında kullanılıyor.

(CİHAN)