kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
3 Şubat 2009, Salı
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Fazla yağları yakmak için sadece C vitamini

PROF. DR. MEHMET ÖZ
PROF. DR. MEHMET ÖZ
23.01.2009
Sağlık kaynağı C vitamini, aynı zamanda yağları yakma görevi de yapıyor. Egzersiz öncesi yeterli C vitamini alanlar almayandan daha çok yakıyor..
Yağ yakan ilaçlarla ilgili sorun; cüzdan yakan maddeler olmaları! Bu ekonomik sarsıntıyı atlatmak istiyorsanız, kendinizi geç saatte yayınlanan tele-pazarlama programlarından kurtarın ve gerçek üretime geçin! Araştırmalar, vücudunuzun yağ yakması için yeterli miktarda C vitaminine ihtiyaç duyduğunu gösteriyor. Ve bir araştırma; vücudunda yeteri kadar C vitamini olmayan insanların, koşu bandındaki bir saatlik egzersizde, yeteri kadar C vitamini alanlardan yüzde 25 daha az yağ yaktığını ortaya koyuyor.

İDRARLA ATILIYOR
* Bir doz C vitamini, yağ yakma değerlerini normal seviyeye çekiyor. Peki neden böyle oluyor? Çünkü C vitamini, yağları yakıta çeviren 'carnitin' üretimi için hayati bir önem taşıyor.

* Yağ yakma kapasitenizi olimpiyat seviyesine yakın tutmak için günde 1200 miligram C vitamini almanızı tavsiye ediyoruz. (Burada kişisel üst sınırınızdan bahsediyoruz. 8 altın madalyalı yüzücü Michael Phelps gibi günde 12 bin kalori alıp zayıf kalmaktan değil!)

ÇİLEKTE ÇOK VAR
* Bu vitamini yeterince almak hastalıklardan korunmanızı sağlamanın yanısıra yaşlanmanızı da önler. C vitaminini büyük oranda portakal, mandalina gibi yiyeceklerden alabilir, geri kalanını da günde iki kez besin takviyesi haplarla tamamlarsınız.

* C vitamini idrarla atılır. Bu nedenle günlük ihtiyacınızın yarısını sabah, yarısını da gece almalısınız.

* Güne birkaç çilek yiyerek (bir kasesi 100 miligram C vitamini içerir) başlamayı deneyin. Öğlenleri de bir portakal (70 miligram C vitamini içerir) yiyin.