kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
3 Şubat 2009, Salı
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat
EVLİLİKTE UFAK TEFEK CİNAYETLER

Krize inat seyirci tiyatroya akın ediyor

İlker GEZİCİ
02.02.2009
Ekonomik krize inat İstanbul'daki pek çok tiyatro kapalı gişe oynuyor. Nedenini Sinan Tuzcu açıklıyor: Tiyatroya ilgi kriz dönemlerinde artar..
Tiyatrolar dolup taşıyor, krize rağmen kapalı gişe oynuyor. Bu durumu dizilerdeki ünlü oyuncuların 'seyirciyi salonlara çekmesi' olarak yorumlayanlar var. Oyun başına, ortalama 550 kişinin geldiğini söyleyen 'Sürmanşet'in yazarı Sinan Tuzcu "Önceki krizde de gördük. Sahne sanatlarının gişe sayısı genelde kriz döneminde artar. İnsanlar kafalarını dağıtmak için sanata önem verir" dedi. İşte ilgi gören oyunlar ve gişeleri:

Evlilikte ufak tefek cinayetler:
Oyun Atölyesi'nde sahnelenen Vahide Gördüm'le Haluk Bilginer'in oyununun biletleri üç ay öncesinden bitiyor. Nisana kadar da kapalı gişe... Öğrenci 15, tam 25 TL.

Sürmanşet:
İstanbul Halk Tiyatrosu'nun BKM'de sahnelediği oyunun biletleri 35-45 TL. Kasımdan bu yana 10 binden fazla izleyiciye ulaştı.

Koca bir aşk çığlığı:
İki yıldır sahnelenen Selçuk Yöntem ve Tilbe Saran'ın başrolündeki komedi oyunu 70 gösteri yaptı ve 20 bin izleyiciye ulaştı. Yöntem "Ortamın mekanik ve ruhsuz yapısından tiyatronun canlı havasına dönmek kaçınılmazdı. Ama tam dönmüş değil, sadece kıpırdanma var" dedi.

Aşk her yerde:
Duru Tiyatrosu'nda sahnelenen oyunu 20 binin üzerinde kişi izledi. Emre Kınay, "300 kişi kapasiteli salonda yüzde 90 doluluk oranı var. Biletlerimiz de 10 ile 30 TL arasında. Halk bizi sevdi. Zaten biz bu sene krize inat tiyatro sloganıyla yola çıkmıştık" dedi. Oyun 42 temsil yaptı.

Altı haftada altı dans dersi:
Nevra Serezli ve Cihan Ünal'ın rol aldığı oyun kapalı gişe... Serezli "İlgi göreceğimizi biliyorduk ama bu kadar kısa sürede kapalı gişe oynayacağımızı düşünmemiştik" dedi. Biletler; öğrenci 25, tam 30 TL.

Bana bunu yapma:

11 Ocak'tan beri sahnelenen romantik komedi büyük ilgi görüyor. Biletleri 35 TL. Henüz bir ayını bile doldurmayan oyunda rol alan Nurseli İdiz ve Can Gürzap'ın öpüşme sahnesi konuşulmuştu.
Haberin fotoğrafları