kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
3 Şubat 2009, Salı
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat
'Canım Ailem'de Uğur Yücel ve Ozan Güven başrol oynuyor.

Reyting canavarına yenik düşenlere çok üzülüyoruz

02.02.2009
* Çekimlerin uzun ve yorucu geçmesi, set çalışanlarını ve oyuncuları olumsuz etkiliyor. Dizi sürelerinin 90 dakika oluşunu nasıl yorumluyorsunuz?
Ş.B.:
Bu durum sette çalışan herkesi etkiliyor. Hatta biz oyuncuları set ekibine göre daha az etkiliyor. Güç koşullarda uzun saatler çalışıyoruz.

E..M.: Çektiğimiz dizinin özenli olması lazım. Işığı, rejisi, senaryosuyla... Bu bir sinema filmi değil ki çok zamanımız olsun. Bir haftada bir bölüm çekmek zorundayız. Yurtdışındaki gibi çekimlere bir sene önce başlanmıyor. Burada en fazla mağdur olan oyuncular ve ekipte çalışanlardır. Bu durumun önüne geçmek için; sistemi sanayi haline getiren ülkelerdeki gibi dizilerin dakikasını kısarak çok daha rahat çalışma koşulları sağlamak gerekir.

* Son dönemde reyting canavarına yenilen diziler de arttı...
E.M.:
Diğer işlerin bitmesine çok üzülüyorum. TV kanalında çalışmıyorum ve reklam paraları ne kadar önemli bilemiyorum. Eskiden beşinci olunca sevinirdim, 'Ne güzel 20'nci olmaktan iyidir' derdim. Artık daha dikkatli gözlemliyorum. Bizim dizimiz çok iyi gidiyor. Kanalımızın da, bizim de yüzümüz gülüyor.

F.E.: Ben reyting ölçümlerinden pek anlamam ama sonuçları çok acı olabiliyor. Dizilerde çalışan bir sürü insan var ve kimsenin işinin devam edip etmeyeceği belli değil...

Ş.B.: Bu kadar kalabalık bir ülkeyi sadece iki bin kişi üzerinden değerlendirmek ne kadar doğru bir yaklaşım bilemiyorum. İnsanların reyting yüzünden işsiz kalması çok kötü...