kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
31 Ocak 2009, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Sağlıklı yemekler

EBRU ŞALLI TAN
30.01.2009
Sevgili okurlar, hepinize mutlu ve neşeli bir cumartesi günü diliyorum. Bugün sizlere sıra dışı sağlıklı ve lezzetli bir pilav olan 'nohutlu buğday pilavı' tarifi veriyorum. Fırında biberiyeli patatesle birlikte yiyebileceğiniz lezzetli pilavdan sonra bugünün hafif tatlısı ise bal kabağı muhallebisi olacak. Bu tatlıya çocuklar da bayılıyor.

Balkabağı muhallebisi (6 kişi için)
Hazırlama süresi: 15 dakika Pişirme süresi: 25 dakika
MALZEMELER
* 500 gr balkabağı
* Yarım su bardağı toz şeker
* 1 yemek kaşığınişasta
* 1 su bardağı süt
* 1 çay bardağı ceviz
Balkabaklarını iri iri doğrayıp, az suda haşlayın. Fazla suyunu döküp, rondodan geçirin. Krema kıvamına getirdiğiniz malzemeyi tencereye aktarıp, sütün yarısını ekleyin. Orta ateşte pişirmeye başlayın. Sütün diğer yarısını da bir kaşık nişastayla karıştırıp, yavaş yavaş tencereye ilave edin. Muhallebi iyice ısınınca şekerini de ekleyin ve kaynadıktan sonra ocağın altını kapatın. Kaselere boşaltıp, cevizle süsleyin.

Nohutlu buğday pilavı (6 kişilik)
Hazırlama süresi: 5 dakika
MALZEMELER
* 1 su bardağı nohut
* 2.5 su bardağıbuğday
* 2 yemek kaşığızeytinyağı
* Tuz
* Karabiber
Nohut ve buğday geceden ayrı kaplarda ıslatılır. Yine ayrı ayrı tencerelerde iyice haşlanır. Haşlama suyuna birer çay kaşığı toz şeker ilave ederseniz, gazlarını uçurmuş olursunuz. Sonra yağı tencereye koyun ve haşlanan buğdayı kavurun. Biraz tuz serptikten sonra nohutu da ilave edip, biraz daha karıştırın.

Fırında biberiyeli patates (4 kişilik)
Hazırlama süresi: 15 dakika
MALZEMELER
* 500 gr tazepatates
* 2 yemek kaşığızeytinyağı
* 3 dal tazebiberiye
* Tuz 4 Karabiber
Taze patateslerin kabuğunu soymadan iyice yıkayın ve dörde bölün. Fırın tepsisine yerleştirdikten sonra üzerine zeytinyağı gezdirip, tuz ve karabiberi ekleyin. Son olarak biberiyeleri küçük küçük doğayıp, patateslerin üzerine koyup, karıştırın. 180 derece ısınmış fırında pişirin.
Haberin fotoğrafları