Brokoli, Brüksel lahanası ve aynı familyadan olan sebzeler; kansere karşı faydalı olduğu bilinen ve 'glucosinolates' adı verilen maddeleri ihtiva eder. Ancak kaynatılarak pişirilmeleri halinde bu maddelerin yaklaşık yüzde 80'i suya geçerek heba olur. Warwick Üniversitesi'nde yapılan araştırmada; brokolinin 30 dakika haşlanması halinde glucosinolates miktarının yüzde 77, 10 dakika haşlanması durumunda ise yarısının azaldığı tespit edildi. Sebze tüketiminden azami faydayı sağlayabilmek için sebzenin buharda pişirilmesi öneriliyor.
Yayın tarihi: 29 Ocak 2009, Perşembe
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2009/01/29/gny/haber,99585B44E2A044E588177AE3E68A9BE3.html
Tüm hakları saklıdır.