Develi, restoranlarında açacağı baklava corner’larının yanı sıra 5 yıl içinde 5 mini baklava mağazası açmayı planlıyor.
Krizde caymadı, 7 milyon dolarlık lüks restoran açtı
Develi Restaurant, Ataşehir'de 7 milyon dolara yeni bir yatırım yaptı. Develi'nin Samatya, Etiler ve Kalamış'taki iki restorandan sonra 5. şubesi olan Ataşehir yatırımı, toplam 7 bin m2'lik alan üzerine kurulu 6 kattan oluşuyor ve bir butik oteli andırıyor. Günde ortalama bin 200 kişiyi ağırlama kapasitesine sahip Develi Ataşehir, 200 kişiye istihdam sağlayacak.
'FAST FOOD KEBAB'A GİRDİ
Yönetim Kurulu Üyesi ve şirketin ikinci kuşak yöneticisi olan Nuri Develi, Arap Emirlikleri başta olmak üzere yurtdışından teklif aldıklarını ancak franchise vermeyi düşünmediklerini kaydetti. Beş yıl içerisinde iki restoran ve beş corner açmayı planladıklarını belirten Develi, bundan sonraki hedeflerinin Develi Corner restoranları ile fast food kebab alanında büyümek olduğunu söyledi. Develi Corner, iş merkezlerinin yoğun olarak bulunduğu lokasyonlarda 100-150 m2'lik büyüklüklerde daha uygun fiyatlı ve daha hızlı servis alınabilecek noktalardan oluşacak. Fast food mönüleri yüzde 15 daha ucuz olacak. Develi, ilki Ataşehir'de açılan corner restoranlar için Maslak bölgesini düşündüklerini kaydetti. Develi, işe kebab ile başladıklarını ardından balık işine girdiklerini belirterek, "6 ay önce de Develi baklavayı kurduk. Samatya, Etiler ve Kalamış restoranları içinde baklavaya özel bir bölüm ayırdı.
Yayın tarihi: 24 Ocak 2009, Cumartesi
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2009/01/24//haber,F1E1D0A2FAF948A9930C7A874D544932.html
Tüm hakları saklıdır.
Copyright © 2003-2009, TURKUVAZ GAZETE DERGİ BASIM A.Ş.