Sağlıklı yemekler
EBRU ŞALLI TAN
15.01.2009
Sevgili okurlar, hepinize iyi hafta sonları diliyorum. Bugün çocuklar için son derece neşeli, pratik ve besleyici bir omlet tarifim var... Pazı püresi ise hem çocuklar hem de bizler için sağlıklı ve lezzetli bir seçim olacak. 'Ballı üzümlü kek' de beş çayları için hoş bir alternatif... Muharrem ayında olduğumuz için yarın da sizlere nefis bir aşure tarifi vereceğim; 'sakın kaçırmayın' derim. Hayatınızdan lezzet ve sevgi eksik olmasın, afiyet olsun.
* * *
Patatesli çocuk omleti
(1 kişi için) Hazırlama süresi: 5 dakika Pişirme süresi: 5 dakika
Yumurtayı kaseye kırın, içine rende dil peynirini ilave edin. Patatesi soyup, rendenin küçük tarafıyla rendeleyecek karışıma ekleyin. Biraz tuz koyup, hepsini birlikte iyice karıştırın. Yağı koyduğunuz tavaya döküp, önlü arkalı pişirin. Sonra üzerine maydanozdan saç yapın. Kiraz domatesi ikiye bölüp, yarısından burun, iki zeytinden göz ve biberlerden de gülen ağız ve kaş yapın. Çörek otlarını da çil niyetine yanaklarına serpin. Çocuklar bu neşeli ve lezzetli omlete bayılıyor...
Malzemeler
* 1 yumurta
* Tuz
* 1 küçük boy patates
* 2 yemek kaşığı rendedil peyniri
* 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
Süslemek için:
* 1 tutam maydanoz
* 2 zeytin
* 1 adet kiraz domates
* Küçük bir parça kırmızı ve yeşil biber
* 1 tatlı kaşığı çörek otu(Omletin yanaklarına çilyapmak için)
* * *
Pazı püresi
(6 kişilik) Hazırlama süresi: 15 dakika
Yıkayıp ayıkladığınız pazıyı derin bir tencereye koyun. Soğanı, patatesi soyup içine doğrayın. Sarımsağı da ilave edip, biraz su katarak orta ateşte sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Sonra pazı karışımını rondodan geçirip, zeytinyağını ilave edin. Taze karabiberle tatlandırın. Afiyet olsun.
Malzemeler
* 500 gram pazı
* 1 orta boy soğan
* 2 diş sarımsak
* 1 orta boy patates
* Tuz
* Taze karabiber
* 1 yemek kaşığızeytinyağı
* * *
Ballı üzümlü kek
(8 kişilik) Hazırlama süresi: 15 dakika
Yumurtaları, şeker, bal ve vanilya ile çırpın. İçine süt ve yağı ilave edip, mikserle karıştırmaya devam edin. Sonra un ve kabartma tuzunu ekleyin. Karıştırmayı sürdürürken tarçın ve üzümü de malzemenin içine katın. Hepsini iyice karıştırdıktan sonra yağlanmış kek kalıbına dökün. 160 derece fırında yaklaşık 50 dakika pişirin.
Malzemeler
* 2.5 su bardağı un
* 1 su bardağı toz şeker
* 1 su bardağı süt
* 1 çay bardağı süzme bal
* 1 çay bardağı kuru uzum
* 3 yumurta
* Vanilya
* Kabartma tozu
* 1çay bardağı sıvıyağ
* 1 tatlı kaşığı tarçın
Yayın tarihi: 17 Ocak 2009, Cumartesi
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2009/01/17/gny/haber,AC69692F9F5B421BA707FD40ED32B3F3.html
Tüm hakları saklıdır.