kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
15 Ocak 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Bombalar mermiler ortaya döküldü

AJANSLAR
Giriş Saati : 15.01.2009 17:07
Güncelleme : 15.01.2009 18:48
Yeni Haber
Aksaray'da Ergenekon isimli bir apartmanın önünde 3 adet el bombası, 2 sis bombası ve çeşitli çaplarda mermi bulundu.

Edinilen bilgiye göre, gece ihbar üzerine Ereğlikapı Mahallesi Küçükkergi Caddesi'nde inceleme yapan polisler, Ergenekon Apartmanı önünde poşet içinde 3 el bombası, 2 sis bombası ile uzun namlulu silahlara ait mermi buldu.

Aksaray Emniyet Müdürü Halis Böğürcü, "Ben bombaların Ergenekon örgütüyle bağlantılı olduğuna ihtimal vermiyorum. Tahminim emekli bir asker ya da Güneydoğu da askerliğini yapmış bir asker bunu hatıra olarak saklamış olabilir" dedi.

Aksaray Valiliği, Ergenekon apartmanı önünde bulunan üç adet el bombası ve çeşitli çaplarda mermi ve mühimmatların polise gelen ihbar sonucunda ele geçirildiğini bildirdi.

Olayla ilgili olarak Aksaray Valiliği'nden yapılan açıklamada, dün akşam saat 23.45 sıralarında, Ereğlikapı Mahallesi Küçük Kergi Caddesi'ndeki bir motosiklet ve bisiklet tamir atölyesi önünde şüpheli paketin olduğu yolunda polise ihbar geldiği belirtildi. Polis ekiplerinin, gerekli güvenlik önlemlerini aldıktan sonra inceleme yaptığı bildirilen açıklamada, şu ifadelere yar verildi:

"Yapılan incelemelerde; Küçük Kergi Caddesi üzerinde yerde üzeri beyaz renkli naylon poşete sarılı silindir şeklinde muhtemelen patlayıcıya ait mekanizma sistemi parçasının olduğu, 3 adet pimi takılı el bombasının olduğu, MKE-93 (altı adet), MEN 7.62x51 41-61 (bir adet), MKE- 65 (bir adet), MKE -91 (bir adet), MKE- 65 (bir adet), MKE -94 (bir adet) 87 numaraları bir adet, Nobel-12 Sport ibareli bir adet av tüfeğine ait fişek olmak üzere toplam 13 adet fişek olduğu görülmüş, ayrıca olay yerinde bazı materyaller elde edilmiştir."

Bulunan el bombaları ve fişekler balistik inceleme yapılmak üzere Ankara'ya gönderildi. Konuyla ilgili başlatılan tahkikat devam ediyor.

BÜYÜKÇEKMECE'DE 15 ADET G3 MERMİSİ, 1 UÇAKSAVAR MERMİSİ

Bu arada Büyükçekmece'de yol kenarına atılan bir poşette, 15 adet G-3 piyade tüfeği mermisi, 1 uçaksavar mermisi ile boş mermi kovanları bulundu.

Büyükçekmece Mezarlığı karşısındaki E-5 Karayolu kenarında temizlik yapan işçiler, bir poşet fark etti. Poşetin içini açtıklarında mermi ve boş kovanlarla karşılaşan işçiler durumu polise bildirdi.

Gelen polislerce incelenen poşette, 15 adet G-3 piyade tüfeği mermisi, 1 adet uçaksavar mermisi ile 4 adet G-3 piyade tüfeğine ait boş kovan bulundu.

Söz konusu mühimmata el koyan polis, başka bir suç unsuru olup olmadığı konusunda bir süre çevrede araştırma yaptı. Araştırma sonucu başka suç unsuruna rastlamayan ekipler, bölgeden ayrıldı.

Yetkililer, söz konusu mühimmatı yol kenarına atarak kaçan kişi ya da kişilere ilişkin başlatılan çalışmanın sürdüğünü kaydetti.

ANKARA PURSAKLAR YAKININDA 13 ADET EL BOMBASI BULUNDU

Öte yandan Pursaklar yakınında Keçiören İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından, yol kenarına poşet içerisinde bırakılmış 13 adet el bombası bulundu.

Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, havaalanına giden çevre yolu Altındağ girişi üzerinde TOKİ Blokları yakınında bir poşet içerisinde mühimmat bulunduğu ihbarını alan Keçiören İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, söz konusu poşetin içerisinde bulunan 13 el bombasını Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim etti.
El bombalarının incelenmek üzere kriminal polis laboratuvarına gönderileceği öğrenildi.

ORAN'DAKİ KOŞU YOLUNDA 300 MERMİ BULUNDU

Oran'daki koşu yolunda iki gün önce akşam saatlerinde içerisinde değişik çapta mermilerin olduğu bir poşet vatandaşlar tarafından bulundu.

Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, Oran'da bir alışveriş Merkezinin yaklaşık 100 metre yakınındaki bir ağacın altına bırakılan G3 piyade tüfeği mermilerinin bulunduğu akşam polise, koşu parkuru kenarında mühimmat dolu bir poşet bulunduğu ihbarı ulaştı.

Olay yerine giden polis ekiplerinin içerisinde değişik çapta yaklaşık 300 merminin bulunduğu poşeti alarak incelenmek üzere Kriminal Polis Laboratuarına gönderdiği öğrenildi.

KULU'DA 600 ADET MERMİ BULUNDU


Konya'nın Kulu ilçesine bağlı Tavşançalı beldesi yakınlarında, bir poşet içinde 600 adet mermi bulundu.Edinilen bilgiye göre, Kulu-Konya kara yolu 20. kilometrede Tavşançalı beldesi yakınlarında bir vatandaş tarafından yol kenarında poşet içinde 9 milimetre çapında 600 adet tabanca mermisi bulundu.

Vatandaşların ihbarı sonucu olay yerine gelen jandarma ekipleri, inceleme yaparak, 600 adet mermiye el koydu.Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği bildirildi.