kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
6 Ocak 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Rize'de fuhuş dehşeti

İHA
Giriş Saati : 06.01.2009 15:57
Güncelleme : 06.01.2009 18:42
Yeni Haber
Rize'de yakalanan ve bugün adliyeye sevk edilen fuhuş çetesi mensuplarının, fuhuş yapmak istemeyen Gürcü kadınları tehdit ettiği belirtildi.

Gürcistanlı bir kadının işkence edilerek canlı toprağa gömülürken çekilen görüntülerini kadınlara izleterek, "Fuhuş yapmazsanız sizi de böyle gömeriz" diye tehdit ettikleri ortaya çıktı.

Rize Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin bazı restoran, diskotek ve otellerden oluşan toplam 20 iş yerine düzenlediği baskınlarda 43'ü Gürcistan, 1'i Rusya vatandaşı olmak üzere toplam 44 yabancı uyruklu kadın ve 17 Türk vatandaşı erkek olmak üzere toplam 61 kişi gözaltına alınmıştı.

Yabancı kadınlardan 38'i işlemlerin ardından sınır dışı edildi. Gürcistanlı 6 kadın ve 17 Türk vatandaşı erkek ise, üç günlük gözaltı sürelerinin ardından, 'İnsan ticareti yapmak amacıyla suç örgütü kurmak' iddiasıyla bugün Rize Adliyesi'ne sevk edildi.

CEP TELEFONU GÖRÜNTÜLERİ


Öte yandan gözaltına alınan ve şebekenin elebaşı olduğu öne sürülen Gürcistanlı İnga Klavadze'nin (40), ülkesinde çeşitli işlerde çalışan kadınları "Sizi meşhur ederim" diyerek film artisti yapma vaadiyle kandırıp Türkiye'ye getirdiği öğrenildi. Bazı otellere yerleştirilen kadınların daha sonra fuhuşa zorlandığı belirlendi. Fuhuş yapmak istemeyen Gürcü kadınlara, Gürcistanlı bir kadının işkence edilerek canlı toprağa gömülürken çekilen görüntülerini izleterek, "Fuhuş yapmazsanız sizi de böyle gömeriz" diyerek tehdit ettikleri ortaya çıktı.

Klavadze'nin cep telefonundaki görüntülerde, ormanlık alanda 30 yaşlarında bir kadının başına kürekle vurularak çukura sokulduğu daha sonra üzerinin toprakla örtüldüğü görülüyor. Görüntülerin, kadınları korkutmak amacıyla hazırlanmış olabileceği ihtimali üzerinde de duruluyor.