Sağlıklı yemekler
EBRU ªALLI TAN
02.01.2009
Sevgili okurlar, hepinize iyi pazarlar... Bu pazar da damak zevkinizi şenlendirecek lezzetlerle buluşmak için hazır olun. Bugün sizlere lezzet ve vitamin deposu olan 'fırında peynirli brokoli' tarifi veriyorum. 'Sarımsaklı patates püresi ise et yemeklerinin yanına çok yakışacak. Pazar gününün şımartan lezzeti ise hafif ama kışkırtıcı 'damla çikolatalı kek'... Afiyet olsun, hayatınızdan sağlık ve neşe eksik olmasın.
Fırında peynirli brokoli
(6 kişilik) Hazırlama süresi: 10 dk. Pişirme süresi: 20 dk.
MALZEMELER
* 1 kilo brokoli
* 1 iri boy patates
* 1 orta boy soğan
* 4 diş sarımsak
* 1 su bardağı rendedil peyniri
* 1 çay bardağı süt
* 2 yemek kaşığı sıvıyağ
* Tatlı kırmızı biber
* Tuz
Brokoli ve patatesleri çok yumuşatmadan biraz haşlayın. Isıya dayanıklı fırın kabına aktarın. Soğanı halka halka doğrayıp, üzerine ekleyin. Sütle yağı karıştırıp malzemelerin üzerine dökün. Dil peynirini üzerine serpip, tuz ve tatlı kırmızıbiber ekleyin. 175 derecede yaklaşık 20 dakika pişirin.
Sarmısaklı patates püresi
(6 kişilik) Hazırlama süresi: 15 dk. Pişirme süresi: 15 dk.
MALZEMELER
* 5 adet patates
* 5 diş sarımsak
* 1 su bardağı süt
* 2 yemek kaşığısıvıyağ
* 2 yemek kaşığımaydanoz
* Tuz
Patatesleri haşlayın. Ayrı bir tencerede çok ince kıymış olduğunuz sarımsakları sıvı yağda kavurun. Haşlanmış patatesleri bu tencereye ilave edin. Birlikte biraz kavurup, üzerine tuz ekleyin. Sütünü döktükten sonra malzemeyi iyice ezin. Çok iyi karıştırdığınız pürenin üzerine en son maydanozları ilave edin.
Damla çikolatalı kek
(6 kişilik) Hazırlama süresi: 15 dk. Pişirme süresi: 45 dk.
MALZEMELER
* 4 yumurta
* 1 su bardağı süt
* 1 çay bardağımısırözü yağı
* 1 su bardağıesmer şeker
* 1 su bardağıkepekli un
* 1 su bardağı un
* Vanilya
* 1 paket kabartmatozu
* 1 su bardağıdamla çikolata
Yumurta ve şekeri vanilya ile birlikte çok iyi çırpın. Sonra sütü ve yağı ilave ederek, çırpmaya devam edin. Unları kabartma tozuyla beraber karışıma ilave edip, mikserle karıştırın. Son olarak damla çikolataları da koyup, yağlanmış kek kalıbınıza dökün. 150 derece ısınmış fırında yaklaşık 45 dakika pişirin. (Unutmayın; her zaman yavaş pişen kekler daha güzel kabarır.)
Yayın tarihi: 4 Ocak 2009, Pazar
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2009/01/04/gny/haber,73A79BCCE75B4475AC5D8B73F96E3640.html
Tüm hakları saklıdır.