kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
27 Aralık 2008, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat

Zucca Magica (Cheesecake)

19.12.2008
Malzemeleri
* 1 paket pötibör bisküvi
* 1/4 bardak şeker
* 1 tatlı kaşığı tarçın
* 1/4 bardak erimiş tereyağ

Yapılışı

1. İlk üç malzemeyi toz haline getir ve tereyağını ekle.
2. Pasta kalıbının etrafını iki kat alüminyum folyo ile sar.
3. Tabanına karışımı bastırarak yerleştir.
4. 175 derece fırında 15 dakika pişir.

Sosu için
* 3 paket Pınar Beyaz
* 1 paket Pınar Labne
* 1.5 bardak şeker
* 3 yumurta
* 2 bardak buharda pişirilmiş ve ezilmiş balkabağı
* 1 kutu krema
* 1 paket vanilya
* 2 tatlı kaşığı tarçın
* 1/2 tatlı kaşığı muskat


1. Peynirlerle şekeri pürüzsüz hale gelene dek mikserle çırp.
2. Yumurtaları birer birer çırparak ekle.
3. Kalan beş malzemeyi ekle ve karışım pürüzsüz hale gelene dek çırp.
4. Pişmiş bisküvi tabanının üstüne dök.
5. Kalıbı, içi yarısına kadar su dolu daha büyük bir kaba yerleştir.
6. 175 derecede bekleyen fırına yerleştir.
7. 1.5 saat pişir. (üstü kızaracak, ortası tam pişmemiş gibi yumuşak kalacak)
8. Fırından ve su dolu kaptan çıkar.
9. Soğuyunca buzdolabında bir gece beklet.