kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
17 Aralık 2008, Çarşamba
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Elmalı kek yerine elma yiyin

PROF. DR. MEHMET ÖZ
PROF. DR. MEHMET ÖZ
05.12.2008
Marketlerde satılan düşük kalorili ama besleyici yeni moda gıdalardan hiç denediniz mi? Beslenme uzmanları bu gıdaları bol su, fiber ve besleyici özelliğe sahip ancak düşük kalorili malzemeler olarak tanımlıyor ve onlara 'düşük enerji yoğunluğuna sahip gıdalar' diyor. Bu gıdaların başında; elma, balık, tatlı özsulu kavun, erik, yeşil fasulye ve patlıcan yer alıyor. Düşük yoğunluğa sahip diyetlerle beslenen kişiler A, C, B-6 vitaminleri ve kalsiyum, demir, potasyum ve folik asit bakımından daha zengin beslenir. Ayrıca düşük yoğunluklu gıdalar yüksek bir tatmin ediciliğe sahiptirler. Örneğin; bir dilim elmalı kek yaklaşık 400 kaloridir. Aynı kaloriye denk olarak da 5 tane elma sayabiliriz. Bir ya da iki tane elmayla doyacağınız için, diğerlerini yiyip hem kalori almazsınız hem de fiber ve besleyicilik açısından güçlenirsiniz... Diyetinizi daha sağlıklı kılmak için tahıllarla veya proteinlerin yerini ekstra sebze ve meyve yiyerek değiştirin. Sonra da kısa zamanda giderek zindeleşip, inceldiğinizi izleyin. Araştırmalar, besleyici ama düşük kalorili gıdalar tüketen kadınların diğerlerine göre 250 kalori daha az aldığını gösteriyor...