İLİŞKİLİ HABERLER
Tatlıya eğilimi azaltmak için etin yanında pilav tüketin!
Tatlıya eğilimi azaltmak için etin yanında pilav tüketin!
* Bayramda tatlı tüketirken nelere dikkat etmek gerekir?
Bayramda et yedikten sonra fazla proteini dengelemek için insanların canı tatlı çeker. Ama kontrollü olmak çok önemlidir. Hamurlu ve şerbetli tatlılardan ziyade sütlü tatlıları, dondurmaları veya kuru meyveleri tercih etmek gerekir. Bu yiyeceklerde de porsiyon kontrolü elden bırakılmamalıdır. Bu yiyeceklere eğilimi azaltmak için eti tek başına değil, muhakkak bir-iki dilim ekmek veya dört-beş yemek kaşığı pilavın yanında bol salata ve taze sıkılmış meyve suyu ile tüketmek iyi olur. Bayramda meyve tüketimini artırmak, günde iki-üç fincan şekersiz bitki çayı içmek ve bol bol yürümek; sağlığınız için yararlı olacaktır. Ayrıca etin hemen üzerine çay-kahve içmek, etin içindeki demirin vücut tarafından kullanımını azaltır. Çayı, yemekten iki saat sonra için.
Yayın tarihi: 16 Aralık 2008, Salı
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/12/16/gny/haber,05B554210B074279BF3BBA746CFFDA42.html
Tüm hakları saklıdır.