kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
5 Aralık 2008, Cuma
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Cuma Sabah  
Yaşam
Et yemeklerinin Kare As'ı
Kurban Bayramı'nda kavurma pişirmek âdettendir. Ama kavurmanın yanı sıra sofralara lezzet katacak pek çok et yemeği daha var. Yeme-içme dünyasının ünlü isimlerine favori et yemeklerini sorduk Yöreye göre farklı şekillerde hazırlanan kavurma için şöyle bir tarif deneyebilirsiniz. 1 kilo kuzu etini kuşbaşından daha küçük şekilde doğrayın. Etler suyunu salıp çekene kadar, sacda ya da tavada iyice kavurun. Pideyi kare parçalar halinde kesin. Kavurmayı servis tabağına aldıktan sonra üzerine kızdırılmış yağ gezdirin. Pide ve yoğurt ile beraber, sıcak olarak servis yapın. Kavurmanın içine isterseniz üç-dört diş sarımsak katabilirsiniz. Esra Düzdağ kuzu kavurmanın bayramın olmazsa olmazı olduğunu söylerken, İnci Özgöz bunun çok pratik bir yemek olduğunu belirtiyor: "Kendi suyu ve yağıyla kısık ateşte usul usul pişirildiğinde daha lezzetli oluyor." Aydan Üstkanat sert olmaması için etin biraz dinlendirilmesi gerektiğine dikkat çekiyor: "İyi bir şekilde kavurup, üzerine biraz kekik serpip sıcak çıtır ekmekle nefis olur." Nedim Atilla, Deniz Gürsoy, Nevin Halıcı, Kadir Yılmaz ve Semih Somer de oylarını...