kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
30 Kasım 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Şemsi’nin kız kardeşi Esra ve annesi Bediş Yaralı, çok gururlu...

Altın yumruklar

Ali ERDOĞAN
29.11.2008
Çin'de düzenlenen turnuvada, iki kadın boksorümüz Türkiye'ye ilk dünya şampiyonluğunu getirdi. Şampiyonlardan Gülsüm Tatar aileden boksör, Şemsi Yaralı'nın hayali ise polislik..
Çin'in Ningbo şehrinde düzenlenen 5'nci AIBA Dünya Bayanlar Boks Şampiyonası'nda 63 kiloda Gülsüm Şeyma Tatar ve 86 kiloda Şemsi Yaralı altın madalya kazandı. İki de bronz alan Türkiye, ev sahibi Çin'in ardında ikinci oldu. Şampiyonlardan Gülsüm Tatar 23 yaşında. Aileden boksör... Amcası Kibar Tatar, Türk boksunun önemli isimlerindendi. Ağabeyi Sertan Tatar da boksla ilgilenmiş. Kars'ın merkez ilçesine bağlı Çakmak Köyü'nden ve 4 erkek kardeşi var. Bu yüzden de erkek gibi büyüdü. Çok iyi ata biniyor. Mantı ve kokoreçe bayılan Gülsüm'e şampiyon olduktan sonra annesi telefonda, "Mantın hazır. Kokoreçi de ağabeyin ısmarlayacak" diyor ve ekliyor: "Ama şampiyon da olsan sporu ne kadar yapabileceğin belli değil. Okulunu mutlaka bitirip öğretmen ol!" 2000'den beri Türkiye Şampiyonu olan Gülsüm, 2004'te Macaristan'da Türkiye'ye ilk Avrupa Şampiyonluğu'nu getirdi. Ancak o zaman bayan boksu olimpik olmadığı için bu unvan ödül yönetmeliği çerçevesinde değerlendirilmemiş, devlet 6 bin YTL vermişti. Bugün Fenerbahçe'den 500 YTL maaş alıyor; aynı zamanda İstanbul Kadıköy'de Seyhan Müzik'te tezgâhtar olarak çalışıyor ve Elazığ Fırat Üniversitesi Beden Eğitimi Bölümü ikinci sınıfa devam ediyor.

FAVORİ YEMEĞİ DOLMA
Dünya Şampiyonası'nda bir ilke imza atan Gülsüm'ü izleyen ise Şemsi Yaralı oldu. Dün yaş gününü kutlayan Yaralı'yı, finali kazandıktan sonra antrenörleri altın kolyeyle kutladı. 8 yıl önce boksa başlayan genç şampiyon liseyi bitirdikten sonra 5 yıl boyunca muhasebecilik yaptı. Ancak boks ile iş hayatını bir arada götüremeyince işini bırakmak zorunda kaldı. Gazi Üniversitesi Beden Eğitimi Bölümü son sınıf öğrencisi olan Şemsi Yaralı, inatçı ve hırslı karakteriyle dikkat çekiyor. Ankara'nın gecekondu semtlerinden Altmışevler'de yetişen Şemsi Yaralı 4 aydır Keçiören'de kirada oturuyor. Liseyi bitirdikten sonra polis olmayı isteyen Şemsi Yaralı'nın favori yemeği annesinin yaptığı dolmalar. Haberi ilk aldığında şaka sanan ve SABAH'ın yardımıyla Çin'de bulunan kızıyla konuyan anne Bediş Yaralı ise, "Şimdi inandım. Kardeşin Esra önce beni kandırıyor sandım" derken gözyaşlarını tutamadı.
Haberin fotoğrafları