kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
23 Kasım 2008, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Sağlıklı yemekler

21.11.2008
Hepinize huzur dolu bir pazar günü diliyorum sevgili okurlar... Bugün sizleri muhteşem lezzetlerle tanıştırmak için sabırsızlanıyorum... Yemek yapmanın gerçekten sevgi isteyen bir iş olduğunu düşünüyorum... Sizlere de sevgisiz asla yemek yapmamanızı tavsiye ediyorum. Her yemek bir emektir ve yaptığımız her yemeğe sevginizi katmayı ihmal etmeyin... Bugün sizlere tarifini verdiğim 'zeytinyağlı narlı kereviz' gerçekten süper oluyor. Nar ile kerevizin nasıl bu kadar uyum içinde olduğuna inanamayacaksınız. 'Fırında sütlü patates' ise hem lezzetli hem de karbonhidrat yönünden kuvvetli bir seçenek... Günün bizi şımartacak lezzeti ise 'elmalı kek'... Bu keki yaparken yağ kullanmıyoruz. Bu yüzden de son derece hafif oluyor.

Zeytinyağlı narlı kereviz
(8 kişilik) Hazırlama süresi: 15 dk. Pişirme süresi: 30 dk.

MALZEMELER
* 1 kilo elma kereviz
* 2 orta boy patates
* 1 orta boy soğan
* 1 su bardağı taze nar suyu
* Yarım limon suyu
* 1 tatlı kaşığı toz şeker
* 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tencereye yağı koyun, soğanları iri iri doğrayıp, yağda kavurun. Elma dilimi şeklinde kestiğiniz kereviz ve patatesleri soğanları kavurduğunuz tencereye ilave edin. Biraz karıştırdıktan sonra taze nar ve limon suyunu ekleyin. Tuz ve şekeri de koyup, tencerenizin altını kısın. Kısık ateşte yaklaşık 30 dakika pişirin. Kereviz yapraklarını maydanoz gibi doğrayın ve yemeğiniz piştikten sonra üzerine serpin. Ilık ya da soğuk servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun...

Fırında sütlü patates
(6 kişilik) Hazırlama süresi: 10 dk. Pişirme süresi: 25 dk.
MALZEMELER
* 4 adet orta boy taze patates
* 2 su bardağı süt
* 4 yemek kaşığı rendelenmiş dil peyniri
* Tatlı kırmızı biber
* Tuz
Patatesleri önceden biraz haşlayın ve yuvarlak olarak dilimleyip, ısıya dayanıklı bir fırın kabına düzenli bir şekilde yerleştirin. Sonra üzerine biraz tuz serpip, sütünü ilave edin. En üste de rendelenmiş dil peynirini koyun. Tatlı kırmızı biberi de bu karışımın üzerine serpin. 175 derece önceden ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin. Özellikle kırmızı etin yanında sıcak olarak servis yapmanızı öneririm. Konuklarınız bu tarife bayılacak...

Elmalı kek
(4 kişilik) Hazırlama süresi: 10 dk. Pişirme süresi: 25 dk.
MALZEMELER
* 2 elma (Amasya elması tercihimdir)
* 4 yumurta
* 1 su bardağı toz şeker
* 2 su bardağı un
* 1 yemek kaşığı tarçın
* 2 yemek kaşığı iri çekilmiş ceviz
* Vanilya
Yumurta ve şekeri vanilyayla birlikte çok iyi çırpın. Sonra unu ve kabartma tozunu ilave edin. Karıştırmaya devam edin. Tarçın ile çekilmiş cevizi de hamurun içine katın. En son olarak küp küp doğradığınız elmaları ilave edip, iyice karıştırın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 25 dakika pişirin. Bu kek hem çok hafif ve lezzetli olur, hem de yapımı çok pratiktir.
Haberin fotoğrafları