Kıymayı geniş bir kabın içine alın. Soğanı rendeleyin. Karabiber, kırmızıbiber ve tuzla birlikte tencereye ekleyin. Bir adet yumurta sarısı ile haşlanmış pirinci ilave edin. Tüm malzemeleri karıştırıp, hamur yapın. Elinizle hamurdan bezeler koparıp, büyükçe şekiller verin. Tencereye su koyun. Su kaynayınca köfteleri suyun içine atın. 1-2 dakika tutup çıkarın. Önce una, sonra yumurta sarısına bulayın. Ardından kızgın sıvıyağda köfteleri kızartın.
MALZEMELER 4 kişilik
* 600 gr. kıyma
* 1 adet soğan
* 1 çay kaşığı karabiber
* 1 çay kaşığı kırmızıbiber
* 2 adet yumurta sarısı
* 1 kahve fincanı haşlanmışpirinçl 1 su bardağı un
* Tuz
Bisküvi kremalı pasta Hazır kekin iki parçasını da sütle ıslatın. Alt parçasını servis tabağına alın. Bebe bisküvisi, çikolata kremalı bisküvi ve bir çay bardağı sütü blendırdan geçirin. Kekin üzerine yayın. Diğer keki üzerine kapatıp bekletin. Kreması için tencereye şekeri, yumurta sarısını, unu koyun. Yavaş yavaş sütü ilave edin. Koyu bir muhallebi kıvamı alana dek pişirin. Tencereyi ocaktan alıp, vanilyayı ve margarini ekleyin. Soğuyunca pastanın her tarafını kaplayacak şekilde sürün. Dövülmüş fıstıkla pastanın üzerini süsleyin. Buzdolabında bekletip, soğuyunca dilimleyerek servis yapın.
MALZEMELER 4 kişilik
* 1 adet hazır kek
* 1 çay bardağı süt
* 1 paket çikolata kremalı bisküvi
* 10-15 adet bebe bisküvisi
* Kreması için:
* 1 çay bardağı tozşeker
* 2.5 su bardağı süt
* 1 paket vanilya
* 2 çay bardağı un
* 1 adet yumurta
* 125 gr. margarin
Yayın tarihi: 13 Kasım 2008, Perşembe
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/11/13/gny/korkmazel.html
Tüm hakları saklıdır.