Mangal kansere davetiye çıkarır!
Giriş Saati : 07.11.2008 09:35
Güncelleme : 07.11.2008 21:57
Medical Park Göztepe Kanser Hastanesi'nden Beslenme ve Diyet Uzmanı Hülya Çağatay, besinler pişirilirken yapılarında ortaya çıkan değişikliklerin kansere neden olabileceğini söyledi ve bu değişiklikleri sıraladı:
* Besinlerin tütsülenmesi, tuzlanması ya da içlerine nitrit-nitrat gibi maddelerin katılması; besinlerde güçlü kanserojen etki göstermektedir.
* Besinlerin aşırı saflaştırılması, kanserden koruyan lifli kısmın yok olmasına neden olur.
* Kızartma ve mangal gibi yöntemler; kanserojen madde oluşturur. Sebzelerin aşırı sıcaklıkta uzun süre pişirilmesi ise, yararlı mineralleri öldürür.
Yayın tarihi: 7 Kasım 2008, Cuma
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/11/07//haber,8EC75E2BDEA34DCBB9A682DB7530802A.html
Tüm hakları saklıdır.
Copyright © 2003-2008, TURKUVAZ GAZETE DERGİ BASIM A.Ş.