Nohutu akşamdan ıslatın. Ertesi gün, iyice yumuşayıncaya dek haşlayın. Sonra suyunu süzdürüp kabuklarını ayıklayın. Kabukları ayıklanmış nohutları robottan geçirip püre haline getirin. 5 bardak tavuk suyunu tencereye koyup biraz ısıttıktan sonra içine nohutu ekleyin. Kimyon, tarçın ve tuzu katıp, yoğunlaşıncaya dek kısık ateşte 20 dakika pişirin. Üzerine tereyağı ve limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynatın. Servis yapın.
MALZEMELER 4 kişilik
* 1 su bardağı nohut
* 5 su bardağı tavuk suyu
* 1'er tatlı kaşığı kimyon ve tarçın
* 2 çorba kaşığı tereyağı
* 1 adet limon
* Tuz
Çin makarnası
Çin makarnasının tamamını kaynamış suda 5 dakika haşlayıp süzün ve servis tabağına alın. Semizotlarını çok küçük olmayacak şekilde doğrayıp makarnanın üzerine yerleştirin. Sarmısakları dövün. Ayrı bir kapta, yoğurt, nane, limon suyu, zeytinyağı ve sarmısağı karıştırıp, tuz ekleyin. Hazırladığınız karışımı, semizotlu makarnanın üzerine gezdirin. Kiraz domateslerle süsleyip servis yapın.
MALZEMELER 4 kişilik
* 1 paket Çin makarnası (noodle)
* Yarım demet semizotu
* 1 su bardağı yoğurt
* 3 diş sarmısak
* 1 çorba kaşığı nane
* Yarım limonun suyu
* 3 çorba kaşığı zeytinyağı
* 5-6 kiraz domates
* Tuz
Frambuazlı pasta
Tereyağı, yumurta ve şekeri iyice çırpın. Süt ve kakaoyu ekleyin. İrice kırdığınız bisküvileri üstüne ekleyip karıştırın. Diğer taraftan frambuazları çatalla ezip yarısını karışıma ekleyin. Kalanını 1 çay bardağı su ile bir taşım kaynatıp soğumaya bırakın. İstediğiniz büyüklükte çukur bir kabı streç filmle kaplayıp bisküvili karışımı üstüne dökün. Buzlukta 3 saat bekletip kalıbı ters çevirerek servis tabağına çıkartın. Vanilya çubukları ve frambuaz sosu ile süsleyerek servis yapın.
MALZEMELER8 kişilik
* 1 çay bardağı eritilmiş tereyağı
* 2 adet yumurta
* Bir buçuk çay bardağı tozşeker
* 1 çay bardağı süt
* 1 paket kakao
* 3 paket pötibör bisküvi
* 1 su bardağı frambuaz
Yayın tarihi: 7 Kasım 2008, Cuma
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/11/07/gny/korkmazel.html
Tüm hakları saklıdır.