Diyet yapanlar rahatlıkla makarna yiyebilir
Uzmanlar, makarnanın vitamin ve mineral bakımından çok zengin ve yararlı bir besin kaynağı olduğunu belirtiyor. Makarna A, B1, B2 vitaminleri ile demir, kalsiyum, fosfor, potasyum ve protein yönünden çok zengin bir gıda. Makarnadaki yağ ve sodyum oranı çok düşük. Kolesterol riski de bulunmuyor. Makarna, kompleks karbonhidratlar grubunda yer alıyor ve metabolizmada çabucak parçalanarak, hemen enerjiye dönüşüyor. Bu nedenle, kolay hazmediliyor. Ayrıca, makarnanın içinde şişmanlatıcı unsurlar da bulunmuyor. Şişmanlatan makarna değil, içine konulan yağ ve kalorisi yüksek soslar. Formuna dikkat eden herkes, hafif bir sosla yapılmış bir tabak makarnayı gönül rahatlığıyla yiyebilir.
Yayın tarihi: 3 Kasım 2008, Pazartesi
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/11/03/gny/haber,1A603EEB5B484CBEAC39F29C3E6379F0.html
Tüm hakları saklıdır.