Mide dostu sahlep olarak tanımlanırken, tarçınla tüketiminin ise üst solunum yolları ve bronşite iyi geldiği bildirildi. Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Menşure Özgüven, sahlebin halk arasında yapışkan olarak bilinen müsilaj özelliğinin, sağlık açısından çok faydası olduğunu belirti. Prof. Özgüven, "Sahlep dokunun üzerine katman oluşturarak koruyor, rahatlık veriyor. Mide rahatsızlıklarında etkili ve hazmı kolaylaştırıyor. Tarçınla tüketiminde ise üst solunum yollarında etkili olup, öksürük ve bronşiti tedavi ediyor" dedi.
Yayın tarihi: 2 Kasım 2008, Pazar
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/11/02/gny/haber,DACD9638D34648C8BE0F1C0B33821A22.html
Tüm hakları saklıdır.