kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
1 Kasım 2008, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Sağlıklı yemekler

EBRU ŞALLI
31.10.2008
İyi hafta sonları... Herkesin kendine daha çok baktığı, yarım gün çalıştığı hatta bazılarımızın çalışmadığı son derece eğlenceli bir gün cumartesi... Hazırlanırız, yemeklere gideriz; arkadaş toplantıları derken cumartesi bence keyifli bir gün... Çocukluğumdan beri cumartesileri çok severim. Böyle keyifli bir gün için bugün sizlere çok özel tariflerim olacak. Biliyorsunuz son günlerde balıklar arasında palamut çok revaçta. Palamudu birçoğunuzun dilim kızartma sevdiğini tahmin ediyorum ama ben sizlere bugün 'Fırında Palamut' tarifi vereceğim. Lezzetinden hiçbir şey kaybetmediğini göreceksiniz. Yanında 'Mısırlı Pilav' ona eşlik ederken, Türk mutfağımızın klasik sütlü tatlısı 'Anne Sütlacı' da damak lezzetinize lezzet katacak. Hepinize keyifli hafta sonları, hayatınızdan lezzet ve sevgi eksik olmasın.

* * *
Fırında Palamut
(4 kişilik) Hazırlama süresi: 30 dk. Pişirme süresi: 30 dk.
Hafif yağlanmış ısıya dayanıklı bir kaba dilimlenmiş palamutları tek sıra halinde dizin. Soğanları halka halka doğrayıp balıkların üzerine koyun. Domatesleri ince ince doğrayın, kabuklarını soymayı unutmayın. Onları da balıkların üzerine dökün. Eğer domates püresi kullanacaksanız, bir çay bardağı sıcak suyla sulandırıp, balıkların üzerine dökebilirsiniz. Tuzunu ve ince ince kıyılmış maydanozu da ilave edin, eşit olarak dağıtın. Yağını üzerine dökün, çok az sıcak su ilave edin. Yarım çay bardağı su yeterli olacaktır. Sonrasında limonları halka şeklinde dilimleyin ve balıkların üzerine koyun. Fırını önceden ısıtın, 175 derecede 30 dakika pişirin. Sıcak servis yapın...
Malzemeler
* 2 adet dilimlenmiş orta büyüklükte palamut balığı
* 2 adet orta boy soğan
* 3 adet domates (Eğer iyi domates bulamıyorsanız domates püresi de kullanabilirsiniz... Tarifimiz için üç kaşık yeterli olur)
* 1 yemek kaşığı zeytinyağı
* Yarım demet maydanoz
* Limon, tuz

* * *
Mısırlı Pilav
(4 kişilik) Hazırlama süresi:10 dk. Pişirme süresi: 20 dk.

Bir su bardağı pirinci teflon tavada mısır özü yağıyla çok az kavurun. Sonra 1.5 su bardağı sıcak suyu ilave edin, tuzunu koyun. Biraz karıştırıp kısık ateşte tencerenin kapağını kapatın. Pirinç kendini çekmesine yakın mısırı ilave edin ve karıştırın. 5 dakika sonra ocağın altını kapatın. Sıcak servis yapın ve taze çekilmiş karabiberle tatlandırın, nefis oluyor. Eğer çocuğunuza yedirecekseniz biber koymamaya özen gösterin.
Malzemeler
1 su bardağı pilavlık pirinç (Baldo tercih etmenizi öneririm)
2 yemek kaşığı mısır özü yağı
1.5 su bardağı su
1 su bardağı haşlanmış mısır
Taze çekilmiş karabiber, tuz

* * *
Anne Sütlacı
(6 kişilik) Hazırlama süresi: 15 dk. Pişirme süresi: 20 dk.

Pirinci yıkayın, üzerine biraz su ilave edip kaynatın. Suyunu süzüp sütün içine koyun. Tencerede orta ateşte pişirin. Isınınca içine şekeri ilave edin. Pirinç ununu biraz suyla karıştırıp, süt karışımına ilave edin. (Koyulaşmasını sağlayacaktır.) Karıştırıp, biraz daha kaynatıp ve ocağın altını kapatın. En son olarak vanilyanızı koyup, karıştırın. Kaselere bölüştürüp, üzerini tarçınla tatlandırabilirsiniz. Soğuk servis yapın ama ben ılık sütlaca bayılırım...
Malzemeler
1 litre süt
8 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı pirinç unu
2 yemek kaşığı kırık pirinç
1 paket vanilya (Arzu ederseniz vanilya çubuğu da kullanabilirsiniz.)
Süslemek için tarçın
Haberin fotoğrafları