Bulguru çukur bir kaba alıp üzerini bir-iki parmak geçecek kadar kaynar su ekleyin. Suyunu çekince naneyi ilave edin. Domatesi soyduktan sonra küçük küçük kesin. Ceviz içi ve ince kıydığınız maydanozla, naneyi birlikte harca ekleyin. Limon, yağ ve tuzu da ilave edip karıştırın. Salatalıkları boylamasına ikiye bölün ve içlerini oyun. Hazırladığınız harcı salatalıklara doldurup servis yapın.
Malzemeler 8 Kişilik
*
1 su bardağı ince bulgur
* Yarım su bardağı kıyılmış ceviz
* 1 adet domates
* 5 adet salatalık
* 1 çorba kaşığı nane
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* 1 adet limonun suyu
* Yarım demet maydanoz
* Tuz
* * *
Pastırmalı hindi Yağı bir tencerede eritin. Etleri içine atıp ara sıra karıştırarak kapağı kapalı olarak 10 dakika kavurun. Sivri biberleri irice doğrayıp etlere ekleyin ve birlikte 5 dakika pişirin. Sarmısağı ince kıyın. Pastırma, sarmısak ve baharatları yemeğe ekleyin. Pastırmalar yumuşayana kadar pişirin ve sıcakken servis yapın. Aşçının notu: Bu yemeği hindi yerine tavuk eti ile de hazırlayabilirsiniz. Ayrıca istenirse içine taze soğan da eklenebilir.
Malzemeler 6 Kişilik
*
Yarım kg kuşbaşı doğranmış hindi butu
* 200 gram pastırma
* 8-10 adet sivri biber
* 1 diş sarmısak
* 2 çorba kaşığı margarin
* Tuz
* Karabiber
* Kimyon
* * *
Meyveli çikolatalı pastacıklar Bir tencereye yarıya kadar su doldurun ve kaynayınca ocaktan alıp, içine cam bir kap yerleştirin. Bu kabın içine yumurtaları ve şekeri koyup mikserle 5 dakika çırpın. Kabı sudan çıkartıp içine un, kakao, toz badem ve portakal kabuğu rendesini ilave ederek çırpmaya devam edin. Bir fırın tepsine yağlı kağıt serin ve hazırladığınız karışımdan ikişer çorba kaşığından parçalar dökün. Daha önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 13 dakika pişirin. Kreması için, krem şanti, kakao ve sütü karıştırın. Mikserin önce yavaş sonra hızlı devri ile koyulaşana kadar çırpın ve bir krema sıkacağına doldurun. Tüm meyveleri küçük küçük kesip karıştırın. Çikolatayı benmari usulü eritip kurabiyelerin düz yüzeylerine sürün. Hazırladığınız kremadan kurabiyelerin üzerine sıkın. Kremanın üzerine de bir çorba kaşığı meyve karışımından döküp üstüne tekrar kurabiye kapatın. Üzerlerini çilek ya da frambuazla süsleyip servis yapın.
Malzemeler 8 Kişilik
*
3 adet yumurta
* 6 çorba kaşığı tozşeker
* 3 çorba kaşığı kakao
* Bir buçuk su bardağı un
* 2 çorba kaşığı toz badem
* 1 tatlı kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu Kreması için:
* 1 paket krem şanti
* 1 su bardağı süt
* 2 çorba kaşığı kakao
* 1 paket bitter çikolata (80 gram) İçi için:
* Birer adet kivi, muz ve elma
* 10-12 adet çilek Süslemek için:
* 10- 15 adet çilek ya da frambuaz
Yayın tarihi: 30 Ekim 2008, Perşembe
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/10/30/gny/korkmazel.html
Tüm hakları saklıdır.