kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
20 Ekim 2008, Pazartesi
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat
4. Avrasya Film Festivali’nin kapanış töreninde konuşan Adrian Brody ile Maximilian Schell, Antalya’da olmaktan duydukları mutluluğu ifade etti.

Bağımsız sinemacılar bütçe problemi yaşar

Öner ŞAN/ANTALYA
19.10.2008
Efsane oyuncu Maximilian Schell ile yakışıklı aktör Adrian Brody, yeni filmleri 'The Brothers Bloom'un galasında halkla bütünleşti... Brody, kendisine gösterilen ilgiden çok mutlu oldu..
Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı (TÜRSAK) ve Antalya Kültür Sanat Vakfı'nca (AKSAV) gerçekleştirilen 4. Uluslararası Avrasya Film Festivali, Rian Johnson'ın yeni filmi 'The Brothers Bloom'un galası ile sona erdi. Oscarlı oyuncular Maximilian Schell ve Adrien Brody film gösteriminin ardından izleyicilerin sorularını yanıtladı. 'Piyanist' filmindeki rolüyle Oscar alan Adrien Brody, canlandırdığı 'Bloom' karakterini şöyle anlattı:

Evrensel bir şey...

"Bloom'un en büyük problemi doğaçlama yapamamasıydı. Bu aktörün filmdeki serüvenine de benziyor. Ne kadar eğlenceli bir yolculuk olsa da bir yerde yönetmen 'kes' diyecektir. Bu aynı zamanda evrensel bir şey. İnsanlar hayatlarının sonuna kadar doya doya yaşamak istiyor ama ne zaman sona ereceği belli değil!" Efsanevi oyuncu Maximilian Schell ise "Doğrusu ben senaryoyu pek anlamadım ama kızım oynamamı istedi. Şimdi onun da bir kızı oldu. Filmle ilgisi yok ama söyleyeyim dedim. Filmle ilgili bizim ne düşündüğümüz çok önemli değil artık, biz çektik, bitti. Esas siz ne düşünüyorsunuz?" sözleriyle alkışlandı. 'The Brothers Bloom' filminde hem eskiyi çağrıştıran hem de yeni döneme ait unsurların bulunması hakkında bir soruyu cevaplayan Adrian Brody, "Aslında bunu yönetmenin cevaplaması lazım. Ama bence zamansızlık duygusuydu esas verilmek istenen. Adeta bir masal gibi" dedi. Ünlü oyuncu 'Piyanist' filmindeki rolüyle bütünleşmesiyle ilgili de şunları söyledi: "Bu kesinlikle gurur duyduğum bir işti. Tabii ki amacım, rolümü hissedebilmek ve seyirciye hissettirebilmek. Bu filmde de olduğu gibi farklı rollerde oynamak ve kendimi geliştirebilmek istiyorum elbette..."

Kaybolmuş gibiyim
Sinema sektörünün geçmişi ile bugününü kıyaslayan Maximilian Schell'in şu yorumu da hayli ilgi çekti: "Ben bugünü, yeni yönetmenleri hiç anlamıyorum ki! Evet, stilleri var, bir şeyler yapıyorlar ama peki ne anlatıyorlar? Bilemiyorum. Ben klasik tiyatroyla büyüdüm, bugünkü sinemada ise kendimi kaybolmuş hissediyorum." Adrian Brody ise ABD'de yaşanan krizin sinemaya etkisiyle ilgili şu değerlendirmeyi yaptı: "Sadece Amerika'da değil bütün dünyada etkisi hissedilecek bir süreçteyiz. Sanırım bağımsız yapımlar bundan daha da etkilenecek. Filmlerin finansmanı fonlardan sağlanıyor ve geri dönüş olmayacağı için kimse para yatırmak istemeyecektir. Bu demektir ki yakında daha az film seyredeceğiz."
Haberin fotoğrafları