Sofra'dan size çok özel tarifler
Gulaş çorbası
Bir tencereye yağlı ve rendelediğiniz soğanı koyup, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun. Daha sonra etleri ekleyip, etlerin rengi dönene kadar kavurmaya devam edin. Etler kavrulunca salçayı da ilave edip, 1-2 defa daha çevirin. Daha sonra tencereye patates, kereviz ve biberi ekleyip, yeterince su ilave ederek etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuzunu, biberini ekleyip, ince kıyılmış dereotunu da serpin. Sıcakken tereyağında kızarttığınız ekmekle servis yapın.
Malzemeler
* 100 gram kuşbaşı dana eti
* 1 adet soğan
* 1 adet patates
* 1 adet kereviz
* 1 adet kırmızı biber
* 1 tatlı kaşığı salça
* 2 çorba kaşığı tereyağı ya da margarin
* 1/2 demet dereotu
* Tuz
* Beyaz biber
* * *
Çaylı kakaolu kek
Çırpma kabında şekerle yumurta 10 dakika çırpılır. Kakao, çay, fındık, kabartma tozu ve limon suyu konup, tekrar mikserle çırpılır. Un ilave edilir karıştırılır. Margarinle yağlanmış kek kabına dökülür. 170 derecede fırında kapağı hiç açılmadan 40 dakika pişirilir fırından alınır. Soğuduktan sonra servis tabağına alınır.
Malzemeler
* 3 adet yumurta
* 3 su bardağı un
* 2 çay bardağı şeker
* 1 su bardağı demli çay
* 2 kaşık kakao
* 1/2 limon suyu
* 1 su bardağı fındık
* 1 kabartma tozu
* * *
Dolgulu köfte
Bulgur, kırmızı biber, yumurta, tuz, kıyma ve irmik ile birlikte hamur yapılır. Köfteye haşlanmış patates veya ıspanak konup, karıştırılır. Kiraz büyüklüğünde köfteler yapılıp, yağda kızartılıp kevgire alınır. Bulgurlu hamurdan yumurta büyüklüğünde parça koparılır, elle açılır. Ortasına köfte konur kapatılır. İçli köfte yapar gibi kızartılır.
Malzemeler
* 2 su bardağı bulgur
* 1 adet soğan rendesi
* 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
* 1 adet yumurta
* Tuz
* 1 kaşık sıvı yağ
* 1 çorba kaşığı irmik veya un
* 100 gram kıyma
İçi için:
* 100 gram kıymadan normal köfte hazırla yağ da kızart.
Yayın tarihi: 16 Ekim 2008, Perşembe
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/10/16/gny/haber,FE71B821946C4BA3A1CED78E46AD52AF.html
Tüm hakları saklıdır.