kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
12 Ekim 2008, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar
 
24 Saat
24 Saat
EMRE AKÖZ

THY'nin israfı

Geçenlerde günübirliğine Ankara'ya gittim. Türk Hava Yolları'nın saat 07.00 uçağında, kahvaltılık olarak sandviç ve yoğurt ikram edildi.
Ben yoğurda bayılırım ama kahvaltıda değil! Hayatım boyunca kahvaltıda hiç yoğurt yemedim. Zaten sadece benim değil, eşin dostun hazırladığı sofralarda da yoğurt olmadı.
Giyim kuşamlarından, sohbet konularından belliydi: THY'nin 07.00 uçağı kadınlı erkekli iş insanlarıyla doluydu.
Bu kişiler " Batı tipi " yemeklere alışıktır. "Acaba yoğurt onların tercihi mi" diye düşündüm.
Hayır, değildi.
Oturduğum yerden görebildiğim kadarıyla on yolcu, yoğurtları geri verdi. (Yiyene ise rastlamadım.) Hostesler de ambalajı açılmamış bu yoğurtları, diğer artıklarla birlikte çöpe gönderdi.
Yani sandviçler yenildi ama yoğurtlar israf edildi.
Ne gerek var? Madem o kadar para harcanıyor, bari THY kahvaltıda insanların tercih ettiği bir şey (reçel, zeytin, kurabiye, vb) sunsun.
Başlıkta " THY'nin israfı " dedik. Ama aslında olay "bizim üzerimizden" yapılan bir israf. Çünkü yoğurdun parası bilet fiyatına dahil. Yani THY israf yapsın diye para ödemiş oluyoruz.