Geçenlerde günübirliğine
Ankara'ya gittim.
Türk Hava Yolları'nın saat
07.00 uçağında, kahvaltılık olarak
sandviç ve
yoğurt ikram edildi.
Ben yoğurda bayılırım ama kahvaltıda değil! Hayatım boyunca kahvaltıda hiç yoğurt yemedim. Zaten sadece benim değil, eşin dostun hazırladığı sofralarda da yoğurt olmadı.
Giyim kuşamlarından, sohbet konularından belliydi:
THY'nin 07.00 uçağı kadınlı erkekli iş insanlarıyla doluydu.
Bu kişiler "
Batı tipi " yemeklere alışıktır. "Acaba yoğurt onların tercihi mi" diye düşündüm.
Hayır, değildi. Oturduğum yerden görebildiğim kadarıyla
on yolcu, yoğurtları geri verdi. (Yiyene ise rastlamadım.) Hostesler de ambalajı açılmamış bu yoğurtları, diğer artıklarla birlikte çöpe gönderdi.
Yani sandviçler yenildi ama yoğurtlar
israf edildi.
Ne gerek var? Madem o kadar para harcanıyor, bari THY kahvaltıda insanların tercih ettiği bir şey (reçel, zeytin, kurabiye, vb) sunsun.
Başlıkta "
THY'nin israfı " dedik. Ama aslında olay "bizim üzerimizden" yapılan bir israf. Çünkü yoğurdun parası bilet fiyatına dahil. Yani THY israf yapsın diye para ödemiş oluyoruz.
Yayın tarihi: 12 Ekim 2008, Pazar
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/10/12//haber,BBBF9E83BD404003B45A2770BD06954C.html
Tüm hakları saklıdır.
Copyright © 2003-2008, TURKUVAZ GAZETE DERGİ BASIM A.Ş.