kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
12 Ekim 2008, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Sofra'dan size çok özel tarifler

10.10.2008
Nohutlu kabak
Kabağın kabuğunu soyup, uzunlamasına ikiye kesin. Çekirdeklerini temizleyin ve verev iri kuşbaşı şeklinde doğrayın. Isıtılmış yağda soğanı sararıp yumuşayıncaya kadar yaklaşık 5 dakika karıştırarak soteleyin. Kabakları ve yeşil biberi ilave edip, karıştırarak 5 dakika daha pişirin. Domates, tuz ve karabiberi katıp iyice harmanlayın. Üzerine suyu gezdirip, tencerenin kapağını kapatın ve kabaklar yumuşayıncaya kadar 10 dakika pişirin. Nohut ve etleri ilave edip, 10 dakika daha pişirin ve sıcak servis yapın.
MALZEMELER 6 kişilik
* 1 paket hindi kalça kuşbaşı
* 1 adet kabak
* 2 çorba kaşığı zeytinyağı
* 2 adet soğan
* 3 adet yeşil sivribiber
* 2 adet domates
* Yarım su bardağı su
* 1 su bardağı nohut
* Tuz
* Karabiber

Vanilyalı kurabiye
Tereyağı ve margarini, şekerle krema haline getirin. Yumurtayı, sütü ve vanilyayı ekleyip çırpın. Bir kapta unu, kabartma tozunu, tuzu karıştırın ve yağlı karışıma ekleyin. Orta hızdaki mikserle hamur haline getirin. Buzdolabında bir gece veya en az 2 saat dinlendirin. Çalışacağınız yüzeyi unlayın. Soğumuş hamurun yarısını buzdolabından çıkarıp, merdaneyle açın. Kurabiye hamurunu kesin. Diğer yarısı için de aynı işlemi tekrarlayıp, yağlı kağıt üzerine dizin. 190 derecede ısıtılmış fırında 8-10 dakika pişirin. Pişirme kağıdının üzerinde 3 dakika bekletip, soğutun.
MALZEMELER 4 kişilik
* 1 su bardağından biraz fazla tozşeker
* 6 çorba kaşığı tereyağı
* 5 çorba kaşığı margarin
* 1 adet yumurta
* 1 çorba kaşığı süt
* 1 paket vanilya
* 6 çay bardağı un
* 1.5 çay kaşığı kabartma tozu
* Bir tutam tuz

Mısır unu böreği
Mısır unu ve tuzu, kaynar suyla yavaş yavaş karıştırın, topaklanmamasına dikkat ederek, koyulaşıncaya kadar pişirin. Ateşten alın, ılınıncaya kadar dinlendirin. Düz bir zeminde hamur oluncaya kadar yoğurun, top şeklini verin ve tekrar tencereye alın. Suyunu salıncaya kadar yaklaşık 15-20 dakika dinlendirip, tekrar yoğurun. Hamuru iki parçaya ayırın. Bir tanesini yağlanmış, kısa kenarlı bir fırın tepsisine yayın. Haşhaş ezmesi ve 4 çorba kaşığı zeytinyağını karıştırıp, hamurun üzerine sürün. Kalan hamuru bir streç üzerinde tepsi ebadında açın ve haşhaş ezmeli hamurun üzerine yerleştirin. Kalan zeytinyağını fırça yardımıyla hamurun üzerine sürün, 200 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Ilık olarak servis yapın.
MALZEMELER 6 kişilik
* 500 gr. mısır unu
* 5 su bardağı su (kaynar)
* 200 gr. haşhaş ezmesi
* Tuz
Haberin fotoğrafları