kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
9 Ekim 2008, Perşembe
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat
Cevizli kadayıf sarma

Sofra'dan size çok özel tarifler

08.10.2008
Cevizli kadayıf sarma
Kadayıftan avucunuzu dolduracak kadar bir tutam alıp masaya yayın. 2 çorba kaşığı cevizi kadayıfın üzerine serpin. Bohça şekli verin. Kadayıf bitene kadar aynı işleme devam edin. Hazırladığınız sarmaları yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine 1'er tatlı kaşığı tereyağı koyun. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında kadayıfların üzeri iyice kızarana kadar pişirin. Şerbet için tozşeker ve suyu bir tencerede kaynatın. Kaynadıktan 3 dakika sonra limon suyunu ekleyin. Bir taşım daha kaynadıktan sonra vanilyayı ekleyip ocağın altını kapatın. Soğumuş kadayıfların üzerine sıcak şerbet gezdirerek çekmesini bekleyin.
Malzemeler
*
1/2 kg. kadayıf
* 250 gr. iri çekilmiş ceviz içi
* 125 gr. tereyağı veya margarin
Şerbeti için:
*
3.5 su bardağı tozşeker
* 3 su bardağı su
* 1 çorba kaşığı limon suyu
* 1 paket vanilya

* * *
Yayla çorbası
Pirinci ayıklayıp yıkadıktan sonra tencereye koyun ve suyu ilave ederek kaynatın. Kaynayınca ocağı kısın ve pirinçler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Bir kasede yoğurt, un, yumurta sarısı ve limon suyunu çırpın. Çorbanın suyundan biraz alın ve bu karışıma ekleyerek ılık olmasını sağlayın. Yavaş yavaş karıştırarak tencereye ekleyin. Kısık ateşte 10 dakika pişirin. Tereyağı ile sıvıyağı tavada naneyle birlikte kızdırın ve çorbanın üzerine gezdirin.
Malzemeler
*
5 su bardağı su veya et suyu
* 1 su bardağı kırık pirinç
* 2 çorba kaşığı un
* 2 su bardağı yoğurt
* 1 yumurta sarısı
* 1 limon suyu
* Nane
* Tuz
* Kırmızıbiber
* 1 kahve fincanı sıvıyağ
* 1 çorba kaşığı tereyağı

* * *
Tepsi kebabı
Kıymayı tuz, karabiber ve toz kırmızıbiberle birlikte iyice yoğurun ve yassı köfteler yapın. Patlıcanların kabuğunu soymadan, iki parmak kalınlığında halka halka doğrayın. Fırın kabına patlıcan, köfte ve patlıcan sırasıyla dizin. Salça, zeytinyağı ve et suyunu iyice karıştırıp patlıcanların üzerine gezdirin. Üzerine bir kapak kapatıp kısık ateşte yaklaşık 30 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
Malzemeler
*
1/2 kg. kıyma
* 1 kilo kemer patlıcan
* 1 çorba kaşığı salça
* 1 çorba kaşığı zeytinyağı
* 75 mililitre et suyu
* Tuz, karabiber, toz kırmızıbiber (arzu edilen miktarda)
Haberin fotoğrafları