kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
2 Ekim 2008, Perşembe
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Sofra'dan Bayrama özel tarifler

01.10.2008
Kabakta cevizli tavuk
Kabakları yıkayıp üst kısımlarını yarım santim kalınlığında boydan boya kesin. Kabak oyacağı ile içlerini çıkarın. Sıvıyağda hafifçe kızartıp içlerini tuzlayın ve kenara alın. Diğer taraftan 3 çorba kaşığı sıvıyağı bir tavaya alıp yemeklik doğranmış soğanı rengi dönene kadar kavurun. Üzerine tavuğu ilave edin. Tavuk kavrulunca, ince kıyılmış ıspanağı tencereye ekleyin. Tuz, karabiber ve pulbiber ilave edin. Ispanak yumuşayınca ocaktan alın. Üzerine ceviz ekleyip karıştırın. Hazırladığınız harcı kabaklara paylaştırın. Daha sonra yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri hafifçe kızarana kadar pişirip servis yapın.

Malzemeler
*
300 gram tavuk eti (but kısmından)
* 8 adet orta boy kabak
* 3 çorba kaşığı sıvıyağ
* 1 adet küçük boy soğan
* 5 adet ıspanak kökü
* Yarım çay bardağı ceviz içi
* Tuz
* Karabiber
* Pulbiber

* * *
Havuç salatası
Patatesleri iyice yıkayıp, kabukları ile birlikte bol suda haşlayın. Yumuşayınca suyunu süzüp, kabuklarını soyun. Daha sonra iri küpler halinde doğrayın ve derin bir kaseye alın. Üzerine temizlenmiş havuçları rendeleyin. Verev şeklinde doğradığınız taze soğanı katın. Yıkanmış ve süzülmüş nane ile maydanozu ekleyin. Zeytinyağı, limon suyu ve tuzu bir kapta karıştırın. Salatanın üzerine gezdirin ve servis yapın.
Malzemeler
*
4 adet orta boy patates
* 2 adet orta boy havuç
* 4 dal taze soğan
* Yarım demet nane
* Yarım demet maydanoz
* 4 çorba kaşığı zeytinyağı
* 2 adet limonun suyu
* Tuz

* * *
Cevizli çikolatalı tart
Un, tereyağı, pudraşekeri ve tuzu iyice yoğurun. Yağlanmış 18 cm. çapındaki fırın kabına dökün. Buzdolabında 1 saat dinlendirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzeri pembeleşene kadar pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. Üzeri için çikolatayı benmari usulü eritin. Ocaktan alıp, kremayı, ardından yumurtayı ve cevizi ekleyin. İyice çırpıp, tart hamurunun üzerine dökün. Tekrar 180 derece fırında kontrol ederek pişirin. ılık veya soğuk servis yapın.

Malzemeler
*
1 su bardağı un
* 125 gram tereyağı
* 2 çorba kaşığı pudraşekeri
* Bir tutam tuz
Üzeri için:
* 150 gram dövülmüş ceviz
* 2 paket (80'er gramlık) bitter çikolata
* 2 çorba kaşığı krema
* 2 adet yumurta
Haberin fotoğrafları