Sofra'dan Ramazan'a özel tarifler
Etli Nohut
Nohudu akşamdan ıslatın. Ertesi gün haşlayın. Diğer taraftan eti yıkayıp, süzün. Bir tavaya alıp pişirin. Üzerine tereyağını ve yemeklik doğranmış soğanı ilave edin. Soğanın rengi dönünce salçaları ekleyin. Etli harcı nohudun üzerine ilave edin. Tuz ve üzerini iki parmak geçecek kadar su ilave edin. Nohut iyice yumuşayana kadar pişirin.
MALZEMELER
* 2 su bardağı nohut
* 300 gram kuşbaşı dana eti
* 2 adet soğan
* 2 çorba kaşığı tereyağı
* 1 çorba kaşığı domates salçası
* 1 çorba kaşığı biber salçası
* Yeteri kadar su
* Tuz
Yayın tarihi: 27 Eylül 2008, Cumartesi
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/09/27/gny/haber,B298E3DDF7134236866C01531248488E.html
Tüm hakları saklıdır.