kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
20 Eylül 2008, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Sofra'dan Ramazan'a özel tarifler

19.09.2008
Kıymalı pilav
Pirinci yıkayıp yarım saat sıcak suda bekletin. Sıvıyağ ve tereyağını bir tencereye alıp, üzerine süzülmüş pirinci ve safranı ilave edin. Pirinçler beyazlaşana kadar kavurun. Tuz ve üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip, orta ateşte pişmeye bırakın. Pirinçler suyunu çekinceye kadar pişirin. Ocağı kapatıp, pilavın üzerine kağıt bir havlu koyun ve tencerenin kapağı kapalı olarak demlenmeye bırakın. Diğer taraftan kıymalı harcı hazırlamak için, sıvıyağı bir tavada kızdırıp, üzerine kıymayı ekleyin. Suyunu salı, çekinceye kadar kavurun. Üzerine doğranmış mantarı ilave edin. Kıyılmış dereotu, tuz ve pulbiber ekleyin. Pilavı ortası boş bir kek kalıbına koyarak üzerini düzeltin. Ters çevirerek bir servis tabağına alın. Ortasındaki boş kısma hazırladığınız kıymalı harcı yerleştirin. Kiraz domates ve dereotu ile süsleyerek servis yapın.

Malzemeler 6 Kişilik
* 3 su bardağı baldo pirinç
* Yarım çay bardağı sıvıyağ
* 1 çorba kaşığı tereyağı
* 1 tatlı kaşığı safran
* Yeterince sıcak su
* Tuz
Üzeri için:
*
400 gram kıyma
* 4-5 çorba kaşığı sıvıyağ
* 10-12 adet taze mantar
* 3-4 dal dereotu
* Tuz, pulbiber
Süslemek için:
*
5-6 adet kiraz domates
* 5-6 dal dereotu

* * *
Revani
Şerbet için tozşeker ve suyu kaynatın. Limon suyunu ekleyin ve kaynatın. Şerbeti ocaktan alıp, soğumaya bırakın. Diğer taraftan yumurta ve tozşekeri mikserle çırpın. Yoğurt, sıvıyağ, irmik, un, kabartma tozu ve rendelenmiş limon kabuğunu ekleyip, tüm malzemeyi karıştırın. Karışımı yağlanmış fırın tepsisine dökün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20 dakika pişirin. Daha sonra ters çevirip, bir tepsiye çıkarın. Sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Soğuduktan sonra kesip, üzerine hindistancevizi serpip, servis yapın.

Malzemeler 6 Kişilik
* 4 adet yumurta
* 1 su bardağı tozşeker
* 1 su bardağı yoğurt
* 1 su bardağı sıvıyağ
* 1 su bardağı irmik
* 2 su bardağı un
* 1 paket kabartma tozu
* 1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
Şerbeti için:
*
4 su bardağı tozşeker
* 5 su bardağı su
* Yarım limonun suyu
Üzerine:
*
Hindistancevizi

* * *
Ekşili kabak
Kabakları yıkayıp, uzun şeritler halinde doğrayın. Daha sonra biraz tuzla ovup 5-10 dakika bekletin. Yıkayıp iyice kurulayın. Sıvıyağda hafifçe kızartın ve fazla yağını almak için kağıt havlu üzerine çıkarın. Tereyağını bir tencerede eritip, yemeklik doğranmış soğanı pembeleşene kadar kavurun. Üzerine kabakları yayın. Yarım su bardağı sıcak suda erittiğiniz balı, sirkeyi ve tuzu tencereye ilave edin. Kapağını kapatıp kısık ateşte 10 dakika pişirdikten sonra servis tabağına aktarın. Yemeğin üzerini nane yaprakları ile süsleyerek ikram edin.

Malzemeler 2 Kişilik
* 5 adet kabak
* 2 çorba kaşığı tereyağı
* 3 adet orta boy soğan
* 1 çorba kaşığı bal veya tozşeker
* Yarım su bardağı sıcak su
* 4 çorba kaşığı sirke
* 2 dal nane
* Tuz
* Kızartmak için sıvıyağ
Haberin fotoğrafları