kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
19 Eylül 2008, Cuma
Sabah
 
Haberler Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Fikstür Puan Durumu Formula 1 Pekin 2008
 
24 Saat
24 Saat

Sadece skor güzel

Özge AYDIN /SABAH İNTERNET
Giriş Saati : 19.09.2008 08:50
Güncelleme : 19.09.2008 20:19
Yeni Haber
UEFA Kupası 1. tur ilk maçında Ukrayna temsilcisi Metalist Kharkiv'i 1-0 yenen Beşiktaş, tur için avantaj yakaladı. Sahasında ağırladığı rakibini, ikinci yarının başlarında Holosko'nun golüyle mağlup eden siyah-beyazlılar, avantajı eline geçirdi.

ÖMER ÜRÜNDÜL: SADECE SKOR GÜZEL (SABAH)

Beşiktaş kötü futbol sergilediği 90 dakikada, kalesinde sayısız tehlikeler yaşamasına ve Ertuğrul Sağlam'ın teknik adam yanlışlarına rağmen aldığı şanslı galibiyetle Ukrayna'daki rövanş için avantaj elde etti.

İkinci yarıya Beşiktaş baskıyı daha da arttırarak başladı. Gecenin başarılı ismi Nobre'nin kısa aralıklarla iki gollük kafa şutu kaleciden dönse de ikincisini tamamlayan Holosko Kartal'a skor avantajını getirdi. İlerleyen bölümde yine rakibin ataklarını izlesek de kontrol genelde Beşiktaş'taydı. Ancak Sağlam çok gereksiz iki değişiklik yaptı.


*MAÇTAN FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...


Bobo'yu henüz tam hazır olmayan Holosko'nun yerine sokacağına, takımın en iyisi Nobre'yi çıkardı. Tello'nun yerine de Serdar Özkan'ı sahaya sürdü. Beşiktaş'ta öyle bir saha içi şablonu oluştu ki, orta sahanın sağında Uğur, solunda ters ayaklı Serdar Özkan vardı. Top tutan, rakibi hırpalayan ve sırtı dönük oynayan Nobre de çıkınca son çeyrekte kontrol da rakibe kaptırıldı. Herşeye rağmen Beşiktaş rövanşa avantajlı gitmeyi başardı. Gol yemeden tek farklı galibiyetler iki ayaklı tur maçlarında önemli avantajdır. Yine de dikkatli olmak lazım, Metalist Kharkiv takımı tehlikeli bir ekip. Ayrıca dün gece hakemin rakibin ilk yarıda net bir penaltısını vermediğini ve tek golün de açık ofsayt olduğu gözardı edilmesin.

TURGAY DEMİR: İYİ SKOR (FOTOMAÇ)

Rakibin sert futbolu ve kalabalık savunmasına rağmen çok sayıda pozisyon bulunması sistemin ve oyuncu tercihlerinin büyük bölümünün doğru olduğunun kanıtı. Sağ kanattan yeterli bindirme yapılabilse ve Delgado da biraz iyi gününde olsa, zor maç kolaylaşacak ama olmuyor. Öbür taraftan Metalist Kharkiv tam bir deplasman takımı. İyi kapanıp, çabuk hücuma çıkıyorlar. Ayaklarından top almak bile çok kolay değil. Devic, Avelino, Trisovic topu kaptıkları anda rakip kale önünde bitiveriyorlar. Böyle bir takıma karşı gol atabilmek için hem rakip alanda çoğalmanız, hem de kontrataklara karşı çok dikkatli olmanız gerekiyor. Siyah-beyazlı futbolcuları iki arada bir derede bırakan da bu oldu.

Böyle çift ayaklı maçları gol yememek kaydıyla tek farklı kazanmak da önemli bir avantajdır. Üç gol atıp bir yeseniz, cebinizdeki avantaj bundan farklı olmaz. Rövanşta Kartal'ın üzerine gelmek zorunda olan Metalist Kharkiv'e karşı pozisyon bulmak da gol atmak da çok daha kolay olacaktır. Not: Bana göre, İnönü'de kapanan rakiplere karşı Kartal'ın en kolay sonuca gideceği onbir Uğur İnceman hariç (Yerinde Serdar Özkan olmalı) dün gecekidir.

İLKER ATEŞ: EKSİK ZİYAFET (FOTOMAÇ)

Beşiktaş, iyi top çevirdiği ancak kötü futbol oynadığı bir Avrupa gecesini geride bıraktı. Tek gollü galibiyet fena değil ama orada yeter mi, bu soru işareti. Beşiktaş'ta birisi devşirme tam sekiz yabancı sahadaydı.

Hayrettir Beşiktaş ilk kez çift forvet oynadı. Uzun süre Nobre- Holosko, sonlara doğru da Bobo- Holosko... Peki bizim tezimiz doğruluk kazandı mı? Açık söylüyorum hayır! Çift forvetli Beşiktaş'tan ne ben bir şey anlayabildim ne de tribündeki 20 bini aşkın taraftar. Sağlam'ın çift forvet denemesinde sağ taraf boş kaldı. Tek ön libero Cisse kalınca Uğur İnceman hafiften sağa kaydırıldı. Anlaşıldı ki orası İnceman'ın yapacağı iş değil. Halbuki riske girip Uğur'un yerine Serdar Özkan'ı koysa daha incelikli bir iş yapmış olurdu.

Hele 50 numaralı Joelho diye bir oyuncuları var ki tam baş belası. Jamaikalı Usain Bolt'un futbol sahalarındaki versiyonu gibi. Bu adam yakın zamanda Avrupa arenasında kendini gösterir. Umarım, Beşiktaş savunması rövanşta bu oyuncuya kendini gösterme fırsatı tanımaz. Tanıdıkları taktirde rüya kâbusa dönüşebilir.

FATİH DOĞAN: % 51 BEŞİKTAŞ (FOTOMAÇ)

Türk ve Ukrayna futbolunu en iyi bilen, ikisi arasında en sağlıklı mukayeseyi yapacak isim Lucescu'ydu. Defalarca inceleme ve karşı karşıya oynayıp analiz etme imkanı bulduğu Metalist Kharkiv'in Beşiktaş eşleşmesine "şanslar eşit" dedi. Bunu söylerken aynı Beşiktaş'ı Süper Lig'de şampiyonluğun en şanslı takımı ilan etmişti. UEFA'da tur şansını % 50 olarak ifade etmesi, dikkat edilmesi gereken bir uyarıydı.

Kharkiv dün beraberlik için gelmiş. İlk yarı oyunu soğutmak için maçı orta alana başarıyla sıkıştırdılar. İlk yarı alan savunmasını başarıyla uyguladılar. Beraberliği düşündükleri ve buna göre tedbirli oynadıklarını hep birlikte izledik. Beşiktaş'ın gol yemeden galip gelmesi avantajlı bir skor. Ancak 2-0 olsa Ukrayna'da bu güçlü takım karşısında tur daha kolay olurdu. Bu skor işleri biraz zorlaştırdı. Tur için Lucescu ilk maç öncesi "şanslar eşit" demişti. Bu 1-0 şansını bize göre bir puan artırarak % 51'le Beşiktaş'ın lehine çevirdi.
Puan Durumu
  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
1 Trabzon 4 3 1 0 5 1 10
2 Sivas 3 2 1 0 5 1 7
3 Beşiktaş 3 2 1 0 5 2 7
Tümünü göster...
4 Gaziantep 3 2 1 0 5 2 7
5 Bursa 3 2 0 1 5 4 6
6 Galatasaray 3 1 2 0 5 2 5
7 Kayseri 3 1 2 0 1 0 5
8 G.Birliği 3 1 1 1 4 4 4
9 Hacettepe 3 1 1 1 3 3 4
10 Konya 3 1 1 1 4 5 4
11 Denizli 4 1 1 2 5 8 4
12 Fenerbahçe 3 1 0 2 3 3 3
13 Ankaraspor 3 1 0 2 2 5 3
14 Eskişehir 3 0 2 1 1 3 2
15 Ankaragücü 3 0 1 2 5 7 1
16 Antalya 3 0 1 2 5 7 1
17 Kocaeli 3 0 1 2 1 4 1
18 İ.B.B. Spor 3 0 1 2 1 4 1
Haftanın Maçları
4. Hafta
 Denizli 0  
  Trabzon 1  
 Eskişehir -  
  Sivas -  
 Ankaragücü -  
  İ.B.B. Spor -  
 Fenerbahçe -  
  G.Birliği -  
 Kocaeli -  
  Galatasaray -  
 Bursa -  
  Kayseri -  
 Antalya -  
  Konya -  
 Ankaraspor -  
  Hacettepe -  
 Beşiktaş -  
  Gaziantep -  
Haftanın Maçları
4. Hafta
 Denizli Trabzon Cuma 21:00  
 Eskişehir Sivas Cumartesi 20:00  
 Ankaragücü İ.B.B. Spor Cumartesi 20:00  
 Fenerbahçe G.Birliği Cumartesi 20:00  
 Kocaeli Galatasaray Pazar 19:00  
 Bursa Kayseri Pazar 20:00  
 Antalya Konya Pazar 20:00  
 Ankaraspor Hacettepe Pazar 20:00  
 Beşiktaş Gaziantep Pazar 21:45  
21:00
Denizlispor - Trabzonspor
Turkcell Super Lig (LİG TV)