kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
10 Eylül 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

MHP Babacan'a neden randevu vermedi?

Giriş Saati : 10.09.2008 13:25
Güncelleme : 10.09.2008 15:11
Yeni Haber
MHP Genel Başkan Yardımcısı, Samsun Milletvekili Osman Çakır, Dışişleri Bakanı Ali Babacan'a, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Ermenistan ziyaretiyle ilgili açıklamasına verdiği tepki nedeniyle randevu vermediklerini ancak AB Genel Sekreteri Oğuz Demiralp ve Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Zerrin Korutürk'ün dün kendisini ziyaret ettiğini söyledi.

Çakır, fındık üreticilerinin sorunlarına ilişkin TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, gazetecilerin sorularını da yanıtladı.

Dışişleri Bakanı Ali Babacan'ın, Ulusal Program Taslağını sunmak üzere istediği randevu talebini MHP'nin reddettiğinin anımsatılması üzerine Çakır, MHP'nin Babacan'a, randevusu vermemesinin altında bazı nedenlerin yattığını bildirdi. Çakır, ''Bu da Sayın Babacan'ın, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Ermenistan ziyaretiyle ilgili MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin basın açıklamasına verdiği tepkinin altında aranmalıdır'' dedi.

Çakır, AB Genel Sekreteri Büyükelçi Oğuz Demiralp ve Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Zerrin Korutürk'ün, MHP Genel Merkezi'nde, dün, kendisini ziyaret ederek, ulusal program taslağını sunduğunu belirtti. Çakır, taslağı inceleyeceklerini, düşünce ve katkılarını, gerekli olması halinde hükümete bildireceklerini vurguladı.

''ZİHİNSEL VE FİZİKSEL GELİŞİM ENGELLENDİ''

Çakır, basın toplantısında fındık üreticileri ve fındık fiyatlarına ilişkin, AK Parti iktidarları döneminde tarım kesiminin yok edilmeye çalışıldığını savundu.

Köyünde yaşarken ürettiği et, süt, yoğurt, tahıl gibi temel gıda maddelerini yeterli seviyede tüketen vatandaşların, AK Parti politikalarıyla açlığa ve yardıma muhtaç bir hale getirildiğini belirten Çakır, ''Bu dönemde yetişen nesillerin zihinsel ve fiziksel gelişimi adeta engellenmiştir. Hükümetin uyguladığı bu yüz kızartıcı politikalar, fındık üreten insanlarımızı da ciddi şekilde etkilemiştir'' dedi.

Son 6 yılda, sürekli tartışma konusu olan fındık hasadının, bu yıl da üreticiyi, ürettiğine pişman ettiğini ileri süren Çakır, hükümetin fındık uygulamalarının, milletin ve Hazinenin sırtına yük olduğunu söyledi.

''TARIM POLİTİKALARININ İFLASI''

Çakır, FİSKOBİRLİK'in devre dışı bırakılarak, kamu zararının artmasına neden olunduğunu ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Eylül ayının başında, geç kalınarak açıklanan müdahale fiyatı, serbest piyasada fındık fiyatlarının 3 liradan 2,5 liraya düşmesine sebep olmuştur. Müdahale fiyatı açıklanmadan önce 3-3,5 lira arasında serbest piyasada işlem gören fındık, bugün 2,5 lira altında işlem görmektedir. FİSKOBİRLİK'i devre dışı bırakan ve birkaç ihracatçıyı piyasanın aktörü haline getirmeye çalışan oyun, tüm hızıyla devam etmektedir.''

Osman Çakır, fındık üreticisinin ne yapacağını bilemediğini, Hükümetin izlediği fındık politikası nedeniyle de serbest piyasada fiyatların hızla düştüğünü ileri sürerek şunları kaydetti:

''Çünkü gerek bakan, gerekse TMO yetkilileri ve iktidar milletvekilleri adeta fındığın satılmaması için mücadele vermişlerdir. Açıklanan fındık fiyatları, sadece alivre satış yapan fındık ihracatçılarının yüzünü güldürmüştür. Dünyada gıda fiyatlarının arttığı bir dönemde, fındık fiyatının düşmesi AKP'nin tarım politikalarının iflasının en açık göstergesidir. AKP hükümetleri döneminde çiftçiler toplumun en çok çalışan, fakat en mağdur olan insanları haline gelmiştir.''

AA