kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
7 Eylül 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Aydın Doğan'dan Başbakan'a yanıt

Giriş Saati : 07.09.2008 21:09
Yeni Haber
Aydın Doğan, Başbakan'ın iddialarına cevap verdi:

Tayyip Bey'in iddialarını hayretle karşıladım. Muhatabı ben değilim zaten. Bizim gazetecilerimiz Almanya'daki iddianameleri takip ediyor. Ben diyorum ki ben yayınlamadım. Deniz Baykal söyledi. Bizde alıntı yaptık yayınladık. Deniz Baykal bu haberi benden almadı ki. Bence Başbakan olayları birbirine karıştırıyor. Başbakan konuyu ve gündemi değiştiriyor. Bu çok ucuz bir polemik. Bir ülkenin Başbakanı'nın ucuz polemiğe girmesini anlamıyorum.

'Hilton' iddiaları çok ucuz polemik. Ben Türkiye'de 24 bin insan çalıştıran bir insanım. Yani ne var Hilton'da!.. Hilton konusunda yasal olmayan birşey istemedim. İsteyip verseydiniz siz haksızsınız. Ben Hilton için ona gitmedim. 2.5 milyar dolar paramız var. Bunu değerlendirmek için gittik. Ben ruhsat istedim. 2500 kişiye iş vereceğim. Rafineri kuracağım dedim. O da bana Çalık Grubu'na söz verdik. Bu işin içinde Putin ve Berlusconi var dedi. Hilton'a ne yapacağımı bilmiyorum yenilenmesi lazım dedim. Ben Başbakan'dan birşey istemedim.Ben Hilton'u yıkmak istemedim. Ben belediye başkanlarına söyledim. İnşaat yapmak istiyorum dedim. Ama halka zarar gelecekse yapmam dedim. İstekte bulunmak suç mu?

Başbakan sapla samanı karıştırıyor. Ucuz şantaj yollarına gitmesin. Başbakan'ı anlamakta zorlanıyorum. Böyle bir mantık olabilir mi? Siz devletsiniz. Her gün devletten birşey isteyeceğim. Bunları konuşan bir ülkenin Başbakan'ı. Sen benim için tutuklattırın diyeceksin. Özgür Türkiye diyeceksin. Öfkenin sebebi 2002 yılında geldi. Yolsuzlukların üstüne gidecekti. Hergün birşey patlıyor ve gündemi değiştirip suçlu arıyor. Bizim grubumuzdan başka yandaş olmayan başka grup fazla yok. Çünkü ben ne CHP'nin ne de AKP'nin yandaşıyım. Benimle Tayyip Bey'in övünmesi lazım. Uluslararası standartlarda yayın yapan bir kuruluşuz. Kan kusuyoruz kızılcık içiyoruz. Yasal yollarla mücadele edelim. Tayyip Bey sana yakışmıyor böyle ucuz şeyler. Bizimle uğraşmayı bırak. Bizim grubumuzda bağımsızlık var. Yanlışlıkları da düzeltiriz. Beni susuturursan tek sesli medyayla demokrasi mi olur?