Pastırmalı menemen 4 kişilik
Giriş Saati : 05.09.2008 00:51
Güncelleme : 05.09.2008 20:49
Tereyağında ince kıyılmış soğanı kavurun. Sivri biberi ekleyin ve kavurmaya devam edin. Kabukları soyulmuş ve küp doğranmış domatesi de katın. Domates diriliğini kaybedene kadar kavurmaya devam edin. İri doğranmış pastırmayı ve yumurtaları ekleyin. Tuz, karabiber ve pulbiber serpin. Tüm malzemeyi karıştırıp, tavanın ağzını bir kapakla kapatın ve kısık ateşte 3-4 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Malzemeler
* 50 gram dilimlenmiş pastırma
* 2 çorba kaşığı tereyağı, 1 adet soğan
* 3 adet ince kıyılmış sivri biber
* 3 adet büyük boy domates
* 3 adet yumurta
* Tuz
* Karabiber
* Pulbiber
* * *
Limonlu İrmik 4 kişilik
Su, süt, şeker, vanilya ve rendelenmiş limon kabuğunu kaynayana kadar orta ateşte pişirin. Azar azar irmiği ilave ederek karıştırın. Muhallebi kıvamı alana kadar karıştırarak pişirmeye devam edin. Koyulaştığında, servis yapacağınız kabın içini su ile iyice ıslatın. Tatlıyı dökün ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra kalıptan çıkarıp, dilediğiniz gibi süsleyerek servis yapın.
Malzemeler
* 1 su bardağı irmik
* 2 su bardağı tozşeker
* 4 su bardağı su
* 1 su bardağı süt
* 2 paket vanilya
* 1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
* * *
Pirinç çorbası 6 kişilik
Pirinci küçük bir tencereye alıp, üzerine çıkacak kadar su koyun. Suyunu çekip yumuşayana kadar pişirin. Daha sonra, 4 su bardağı su ve sütü karıştırdığınız tencereyi orta ateşte ısıtın. Pirinci ekleyin ve kaynayana kadar ateşte tutun. Tuzunu ilave edin ve bir taşım kaynadıktan sonra ateşten alın. Sos tavasında tereyağı ve naneyi kızdırın. Hazırladğınız sosu, çorbanın üzerine gezdirip servis yapın.
Malzemeler
* 1 çay bardağı pirinç
* 2 su bardağı süt
* 4 su bardağı su
* 1 çorba kaşığı tereyağı
Üstünü süslemek için:
* Nane
* Tuz
Yayın tarihi: 6 Eylül 2008, Cumartesi
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/09/06/gny/haber,0FBDC2064E3843A3AFEED622D21DB95F.html
Tüm hakları saklıdır.