kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
5 Eylül 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Ermeni gazeteci götürüyor

Duygu GÜVENÇ /ANKARA
Giriş Saati : 05.09.2008 00:40
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan'dan gelen sıcak mesaj üzerine 3-4 saat olarak planladığı Erivan ziyaretini uzattı. Türkiye'den iki saat önde olan Erivan'da iftar saati ile maçın saati birbirine oldukça yakın. Maç yerel saatle 21.00'de, iftar vakti de 20.33 olarak gözüküyor. Sıkışıklığa rağmen Ermenistan'ın Gül'ü, iftar sofrasında ağırlamak için uğraştığı bildirildi. Gül'ün ise seferi olması bekleniyor. İki Cumhurbaşkanı maçı izleyecek. ANA uçağı ile Erivan'a gidecek olan Gül'e ziyaretinde eşlik eden gazeteciler arasında Ermeni Jamanak Gazetesi'nin Genel Yayın Yönetmeni Ara Koçunyan da yer alacak. Türk vatandaşı olan ve TC pasaportu taşıyan Koçunyan, Gül'ün gezisini 1908'den bu yana İstanbul'da yayınına devam eden Jamanak için yazacak.

3 GÜNDEM MADDESİ
İki Cumhurbaşkanı'nın 1 saat sürecek görüşmesinde 3 başlığın ele alınması bekleniyor:

* Türkiye-Ermenistan ilişkileri: Ortak Tarih Komisyonu'nun kurulması çalışmaları ve iki ülke dışişleri arasındaki temasların desteklenmesi üzerinde durulacak.

* Karabağ: Türkiye, Karabağ konusunda tutum değişikliği olmadığını tekrarlayacak.

* Kafkaslar: Kafkasya İşbirliği Platformu'nun gelecekteki önemi vurgulanacak. Ermenistan, Gül'ün gezisi için her türlü güvenlik önleminin alınacağına dair tam güvence verdi. Ermeni terörist Varujan Garbisyan'ın da protokol tribününden olacağı iddiaları yalanlandı.